Santoku knivar

58 items total
177293 santoku z jubilejni serie 1778 v delce 17 cm 4ed05eaf4aff0274c7c295f244702983
Akce Sticker
7 498 kr –20 %
5 998 kr
FDCK8164217H
Santoku-kniv KATAI 18 cm, Forged
Akce Sticker
1 619 kr –20 %
1 295 kr
FORGEDSDV620711
Santoku-kniv SEBRA 18 cm, Forged
Akce Sticker
876 kr –19 %
701 kr
FORGEDSDV623521
Santoku-kniv OLIVE 18 cm, Forged
Akce Sticker
888 kr –20 %
710 kr
FORGEDSDV307427
Santoku-kniv KATAI 14 cm, Forged
Akce Sticker
1 475 kr –20 %
1 180 kr
FORGEDSDV620681
Santoku-kniv BRUTE 18 cm, Forged
Akce Sticker
888 kr –20 %
710 kr
FORGEDSDV620155
Santoku-kniv OLIVE 14 cm, Forged
Akce Sticker
744 kr –20 %
595 kr
FORGEDSDV305430
Santoku-kniv KINEO 18 cm, WMF
Akce Sticker
647 kr –14 %
550 kr
WM1896176032
Santoku-kniv 1905 18 cm, F.Dick
Akce Sticker
1 674 kr –20 %
1 339 kr
FDCK8194218K
Santoku kniv Amici Wüsthof 17 cm
Akce Sticker
2 944 kr –16 %
2 465 kr
WU1011331317
Up
More products

Santoku knivar - en av de mest universella knivarna i ditt kök

Vad är en Santoku-kniv?

Santoku-kniven är en mycket mångsidig, medelstor kniv som kan användas för många kulinariska uppgifter. Kniven har sitt ursprung i Japan och har ett brett blad utan spets men en tråkig ryggrad som böjer sig ner för att möta det rakkantade främre bladet. Den är 12 till 20 cm lång, har inget bolster, har en balanserad vikt och är lätt att hålla i.

Vad är skillnaden mellan en Santoku-kniv och en kockkniv?

Hemmakockar och professionella kockar använder både santoku och kockknivar för en mängd olika skäruppgifter. Vad är skillnaderna mellan dessa två typer av knivar? Santoku-knivar har kortare blad än kockknivar, och deras blad är vanligtvis enkelfasad i motsats till dubbelfasade kockknivar. Eftersom den inte har en spets kan den skäras i ett enda nedåtgående snitt medan du med en kockkniv måste vagga bladet framåt. Välj en kockkniv om du föredrar den "gungade" skärmetoden och välj Santoku för att skära snabbare och mer effektivt.

Vad används Santoku-kniven till?

'Santoku' kan översättas som 'tre dygder' eller 'tre användningsområden' som är att hacka, tärna och mala. Det låter dig skära mycket tunna skivor av mat, vilket gör att dina rätter ser snygga och estetiska ut. Du kan använda en Santoku-kniv för:

  • skära kött
  • skiva skinka eller ost
  • skära, hacka eller tärna frukt, grönsaker och nötter
  • hackade örter
  • skapa fina skivor

I Kulina hittar du kvalitets Santoku-knivar tillverkade av pålitliga märken som tål slitage. Kontrollera knivarna med Dellinger eller Forged eller Zwilling eller läs vår ultimata guide om hur du köper en kniv först. Du kan också kolla in våra bästsäljande Santoku-knivar här.

Hur slipar man en Santoku-kniv?

Om du använder din Santoku-kniv dagligen bör du slipa den ganska ofta - åtminstone varannan vecka. Den bästa metoden att slipa din Santoku-kniv är med ett bryne. Slipa din kniv som en vanlig kniv – med en 20-graders vinkel mot slipstenen, och om den har en granton egg, gå för 15 grader. Du kan också ta din kniv till en specialist.

Hur tar man hand om sin Santoku-kniv?

Santoku-knivar är en investering så om du vill att din Santoku-kniv ska hålla i evigheter, se till att du följer dessa enkla regler för rengöring och förvaring av dina knivar:

  • knivar är ofta diskmaskinssäkra men vi rekommenderar att du rengör kniven för hand eftersom diskmedel kan skada ytan på ett stålblad
  • om en kniv har ett träskaft, lägg den inte i diskmaskinen
  • För att förhindra att trähandtag blir torra, olja in dem regelbundet med linolja eller bivax
  • förvara din kniv separat så att bladen inte blir matta. Använd ett knivblock eller ett knivfodral
  • slipa din kniv regelbundet