odpocet
2 dagar
22 timmar
7 minuter
59 sekunder

Santoku knivar

Visa filter
Visa filter
Sortera enligt
54 objekt totalt
Santoku-kniv OLIVE 14 cm, Forged
Outlet –15 %
637 kr
750 kr
FORGEDSDV305430
Santoku-kniv KINEO 18 cm, WMF
679 kr
WM1896176032
Santoku-kniv och skärbräda i ett set LAGUIOLE LUXURY, Laguiole LAGSDV-301180
215810 santoku nuz all star 18 cm cerne logo zwilling
–51 %
612 kr
1 259 kr
ZW1020445
Santoku-kniv PRO 18 cm, Zwilling
1 510 kr
ZW38407181
Santoku-kniv 17 cm, med ovala spår, röd, Victorinox VN6852117G
Santoku-kniv OLIVE 18 cm, Forged
896 kr
FORGEDSDV307427
Santoku-kniv KIRITSUKE 18 cm, Dellinger
3 620 kr
DNGRSXL9303
Santoku-kniv 1905 18 cm, F.Dick
1 541 kr
FDCK8194218K
Santokukniv IDÉAL 18 cm, mässingsnitar, svart, Lion Sabatier LS714780
Santoku-kniv INTENSE 18 cm, Forged
896 kr
FORGEDSDV620124
Santoku-kniv BRUTE 18 cm, Forged
896 kr
FORGEDSDV620155
Santoku-kniv IKON 17 cm, med ovala spår, Wüsthof
2 548 kr
WU4976
Santoku-kniv COMFORT K2213644 12,5 cm, rostfritt stål, Tefal TEFK2213644
Santoku-kniv PINK SPIRIT 18 cm, rosa, F.DICK
1 264 kr
FDCK8174218K79
Santokukniv SAVEUR 18 cm, mässingsnitar, brun Lion Sabatier
Outlet –30 %
1 317 kr
1 897 kr
LS834784
Santoku-kniv KATAI 14 cm, Forged
1 494 kr
FORGEDSDV620681
Santokukniv KANETSUNE TSUCHIME 16 cm, brun, Dellinger
675 kr
DNGRKC952
Santoku-kniv NORDIC KITCHEN 18 cm, Eva Solo
2 614 kr
ES515402
Santokukniv CLASSIC COLOUR 17 cm, rosa himalayasalt, Wüsthof WU1061731617
Santoku-kniv URBAN FARMER 17 cm, Wüsthof
1 269 kr
WU1025246017
Up
Fler produkter

Santoku knivar - en av de mest universella knivarna i ditt kök

Vad är en Santoku-kniv?

Santoku-kniven är en mycket mångsidig, medelstor kniv som kan användas för många kulinariska uppgifter. Kniven har sitt ursprung i Japan och har ett brett blad utan spets men en tråkig ryggrad som böjer sig ner för att möta det rakkantade främre bladet. Den är 12 till 20 cm lång, har inget bolster, har en balanserad vikt och är lätt att hålla i.

Vad är skillnaden mellan en Santoku-kniv och en kockkniv?

Hemmakockar och professionella kockar använder både santoku och kockknivar för en mängd olika skäruppgifter. Vad är skillnaderna mellan dessa två typer av knivar? Santoku-knivar har kortare blad än kockknivar, och deras blad är vanligtvis enkelfasad i motsats till dubbelfasade kockknivar. Eftersom den inte har en spets kan den skäras i ett enda nedåtgående snitt medan du med en kockkniv måste vagga bladet framåt. Välj en kockkniv om du föredrar den "gungade" skärmetoden och välj Santoku för att skära snabbare och mer effektivt.

Vad används Santoku-kniven till?

'Santoku' kan översättas som 'tre dygder' eller 'tre användningsområden' som är att hacka, tärna och mala. Det låter dig skära mycket tunna skivor av mat, vilket gör att dina rätter ser snygga och estetiska ut. Du kan använda en Santoku-kniv för:

  • skära kött
  • skiva skinka eller ost
  • skära, hacka eller tärna frukt, grönsaker och nötter
  • hackade örter
  • skapa fina skivor

I Kulina hittar du kvalitets Santoku-knivar tillverkade av pålitliga märken som tål slitage. Kontrollera knivarna med Dellinger eller Forged eller Zwilling eller läs vår ultimata guide om hur du köper en kniv först. Du kan också kolla in våra bästsäljande Santoku-knivar här.

Hur slipar man en Santoku-kniv?

Om du använder din Santoku-kniv dagligen bör du slipa den ganska ofta - åtminstone varannan vecka. Den bästa metoden att slipa din Santoku-kniv är med ett bryne. Slipa din kniv som en vanlig kniv – med en 20-graders vinkel mot slipstenen, och om den har en granton egg, gå för 15 grader. Du kan också ta din kniv till en specialist.

Hur tar man hand om sin Santoku-kniv?

Santoku-knivar är en investering så om du vill att din Santoku-kniv ska hålla i evigheter, se till att du följer dessa enkla regler för rengöring och förvaring av dina knivar:

  • knivar är ofta diskmaskinssäkra men vi rekommenderar att du rengör kniven för hand eftersom diskmedel kan skada ytan på ett stålblad
  • om en kniv har ett träskaft, lägg den inte i diskmaskinen
  • För att förhindra att trähandtag blir torra, olja in dem regelbundet med linolja eller bivax
  • förvara din kniv separat så att bladen inte blir matta. Använd ett knivblock eller ett knivfodral
  • slipa din kniv regelbundet