Santoku knivar

66 items total
Santoku-kniv KARASU 11,5 cm, Dellinger
1 448 kr
DNGRSXLKH128
Santoku-kniv SEBRA 18 cm, Forged
876 kr
FORGEDSDV623521
Santoku-kniv KATAI 18 cm, Forged
1 619 kr
FORGEDSDV620711
Santoku-kniv MANMOSU 18 cm, Dellinger
2 010 kr
DNGRSXLKH109
Santoku-kniv OLIVE 18 cm, Forged
888 kr
FORGEDSDV307427
Santokukniv ZEN 16,5 cm, svart, Yaxell
2 167 kr –14 %
1 853 kr
YAX35501
Santoku-kniv OLIVE 14 cm, Forged
744 kr
FORGEDSDV305430
Santoku-kniv KIRITSUKE 18 cm, Dellinger
3 620 kr
DNGRSXL9303
Santoku-kniv KATAI 14 cm, Forged
1 475 kr
FORGEDSDV620681
Santoku-kniv 1905 18 cm, F.Dick
1 674 kr
FDCK8194218K
Santokukniv ALPHA POM 18 cm, svart, Güde
1 730 kr
GUDE154618
Santokukniv RESIN FUTURE 17 cm, röd, Dellinger DNGRH191
Santoku-kniv 800DP 18 cm, Miyabi
3 080 kr
MB54487181
Santoku-kniv 17 cm, F.Dick
7 498 kr –15 %
6 350 kr
FDCK8164217H
Santoku-kniv BRUTE 18 cm, Forged
888 kr
FORGEDSDV620155
Santoku-kniv SEBRA 14 cm, Forged
744 kr
FORGEDSDV623491
Santoku-kniv PERFORMER 17 cm, svart, Wüsthof
3 591 kr
WU1061231317
Santokukniv DAMASCUS 18 cm, brun, Güde
26 134 kr
GUDEDA774618
Santoku-kniv INTENSE 18 cm, Forged
888 kr
FORGEDSDV620124
Up
More products

Santoku knivar - en av de mest universella knivarna i ditt kök

Vad är en Santoku-kniv?

Santoku-kniven är en mycket mångsidig, medelstor kniv som kan användas för många kulinariska uppgifter. Kniven har sitt ursprung i Japan och har ett brett blad utan spets men en tråkig ryggrad som böjer sig ner för att möta det rakkantade främre bladet. Den är 12 till 20 cm lång, har inget bolster, har en balanserad vikt och är lätt att hålla i.

Vad är skillnaden mellan en Santoku-kniv och en kockkniv?

Hemmakockar och professionella kockar använder både santoku och kockknivar för en mängd olika skäruppgifter. Vad är skillnaderna mellan dessa två typer av knivar? Santoku-knivar har kortare blad än kockknivar, och deras blad är vanligtvis enkelfasad i motsats till dubbelfasade kockknivar. Eftersom den inte har en spets kan den skäras i ett enda nedåtgående snitt medan du med en kockkniv måste vagga bladet framåt. Välj en kockkniv om du föredrar den "gungade" skärmetoden och välj Santoku för att skära snabbare och mer effektivt.

Vad används Santoku-kniven till?

'Santoku' kan översättas som 'tre dygder' eller 'tre användningsområden' som är att hacka, tärna och mala. Det låter dig skära mycket tunna skivor av mat, vilket gör att dina rätter ser snygga och estetiska ut. Du kan använda en Santoku-kniv för:

  • skära kött
  • skiva skinka eller ost
  • skära, hacka eller tärna frukt, grönsaker och nötter
  • hackade örter
  • skapa fina skivor

I Kulina hittar du kvalitets Santoku-knivar tillverkade av pålitliga märken som tål slitage. Kontrollera knivarna med Dellinger eller Forged eller Zwilling eller läs vår ultimata guide om hur du köper en kniv först. Du kan också kolla in våra bästsäljande Santoku-knivar här.

Hur slipar man en Santoku-kniv?

Om du använder din Santoku-kniv dagligen bör du slipa den ganska ofta - åtminstone varannan vecka. Den bästa metoden att slipa din Santoku-kniv är med ett bryne. Slipa din kniv som en vanlig kniv – med en 20-graders vinkel mot slipstenen, och om den har en granton egg, gå för 15 grader. Du kan också ta din kniv till en specialist.

Hur tar man hand om sin Santoku-kniv?

Santoku-knivar är en investering så om du vill att din Santoku-kniv ska hålla i evigheter, se till att du följer dessa enkla regler för rengöring och förvaring av dina knivar:

  • knivar är ofta diskmaskinssäkra men vi rekommenderar att du rengör kniven för hand eftersom diskmedel kan skada ytan på ett stålblad
  • om en kniv har ett träskaft, lägg den inte i diskmaskinen
  • För att förhindra att trähandtag blir torra, olja in dem regelbundet med linolja eller bivax
  • förvara din kniv separat så att bladen inte blir matta. Använd ett knivblock eller ett knivfodral
  • slipa din kniv regelbundet