odpocet
0 dagar
19 timmar
39 minuter
38 sekunder

Santoku knivar

Visa filter
Visa filter
Sortera enligt
18 objekt totalt
17 cm - 17 cmRensa filter
Santoku-kniv och skärbräda i ett set LAGUIOLE LUXURY, Laguiole LAGSDV-301180
217823 santoku nuz kanetsugu pro m 17 cm cerna dellinger
Nytt i
1 853 kr
DNGR9003
Santoku-kniv CLASSIC IKON CREME 17 cm, Wüsthof
1 797 kr
WU41760
Santoku-kniv 17 cm, med ovala spår, röd, Victorinox VN6852117G
Santoku-kniv FK2 16 cm, de Buyer
Outlet –15 %
774 kr
911 kr
DB428716
Santoku-kniv PERFORMER 17 cm, svart, Wüsthof
3 258 kr
WU1061231317
Santokukniv CLASSIC COLOUR 17 cm, tasty sumak, Wüsthof
1 437 kr
WU1061731717
Santoku-kniv URBAN FARMER 17 cm, Wüsthof
1 196 kr
WU1025246017
Santoku-kniv CHAI DAO CLASSIC 17 cm, Wüsthof
1 556 kr
WU1040135617
Santoku kniv Amici Wüsthof 17 cm
2 775 kr
WU1011331317
Santoku-kniv 17 cm, med ovala spår, svart, Victorinox VN6852317B
Santoku-kniv CLASSIC 17 cm, med ovala spår, Wüsthof
1 437 kr
WU4183
Santoku-kniv IKON 17 cm, med ovala spår, Wüsthof
2 402 kr
WU4976
Santoku-kniv SWISS MODERN 17 cm, med ovala spår, svart, Victorinox VN6905317KB
Santoku-kniv SWISS MODERN 17 cm, Victorinox
1 274 kr
VN6905017KG
Santokukniv CLASSIC COLOUR 17 cm, korallpersika, Wüsthof WU1061731517
Santokukniv CLASSIC COLOUR 17 cm, rosa himalayasalt, Wüsthof WU1061731617
Santokukniv CLASSIC COLOUR 17 cm, velvet oyster, Wüsthof WU1061731317

Santoku knivar - en av de mest universella knivarna i ditt kök

Vad är en Santoku-kniv?

Santoku-kniven är en mycket mångsidig, medelstor kniv som kan användas för många kulinariska uppgifter. Kniven har sitt ursprung i Japan och har ett brett blad utan spets men en tråkig ryggrad som böjer sig ner för att möta det rakkantade främre bladet. Den är 12 till 20 cm lång, har inget bolster, har en balanserad vikt och är lätt att hålla i.

Vad är skillnaden mellan en Santoku-kniv och en kockkniv?

Hemmakockar och professionella kockar använder både santoku och kockknivar för en mängd olika skäruppgifter. Vad är skillnaderna mellan dessa två typer av knivar? Santoku-knivar har kortare blad än kockknivar, och deras blad är vanligtvis enkelfasad i motsats till dubbelfasade kockknivar. Eftersom den inte har en spets kan den skäras i ett enda nedåtgående snitt medan du med en kockkniv måste vagga bladet framåt. Välj en kockkniv om du föredrar den "gungade" skärmetoden och välj Santoku för att skära snabbare och mer effektivt.

Vad används Santoku-kniven till?

'Santoku' kan översättas som 'tre dygder' eller 'tre användningsområden' som är att hacka, tärna och mala. Det låter dig skära mycket tunna skivor av mat, vilket gör att dina rätter ser snygga och estetiska ut. Du kan använda en Santoku-kniv för:

  • skära kött
  • skiva skinka eller ost
  • skära, hacka eller tärna frukt, grönsaker och nötter
  • hackade örter
  • skapa fina skivor

I Kulina hittar du kvalitets Santoku-knivar tillverkade av pålitliga märken som tål slitage. Kontrollera knivarna med Dellinger eller Forged eller Zwilling eller läs vår ultimata guide om hur du köper en kniv först. Du kan också kolla in våra bästsäljande Santoku-knivar här.

Hur slipar man en Santoku-kniv?

Om du använder din Santoku-kniv dagligen bör du slipa den ganska ofta - åtminstone varannan vecka. Den bästa metoden att slipa din Santoku-kniv är med ett bryne. Slipa din kniv som en vanlig kniv – med en 20-graders vinkel mot slipstenen, och om den har en granton egg, gå för 15 grader. Du kan också ta din kniv till en specialist.

Hur tar man hand om sin Santoku-kniv?

Santoku-knivar är en investering så om du vill att din Santoku-kniv ska hålla i evigheter, se till att du följer dessa enkla regler för rengöring och förvaring av dina knivar:

  • knivar är ofta diskmaskinssäkra men vi rekommenderar att du rengör kniven för hand eftersom diskmedel kan skada ytan på ett stålblad
  • om en kniv har ett träskaft, lägg den inte i diskmaskinen
  • För att förhindra att trähandtag blir torra, olja in dem regelbundet med linolja eller bivax
  • förvara din kniv separat så att bladen inte blir matta. Använd ett knivblock eller ett knivfodral
  • slipa din kniv regelbundet