odpocet
0 dagar
19 timmar
31 minuter
20 sekunder

Santoku knivar

Visa filter
Visa filter
Sortera enligt
33 objekt totalt
Santoku kniv Rensa filter
Santoku kniv DARKNITRO 18 cm, brun, F.DICK
2 610 kr
FDCK81142182
215810 santoku nuz all star 18 cm cerne logo zwilling
–51 %
612 kr
1 259 kr
ZW1020445
217823 santoku nuz kanetsugu pro m 17 cm cerna dellinger
Nytt i
1 853 kr
DNGR9003
217226 santoku nuz sok cocobolo white damascus 18 cm hneda dellinger
Nytt i
DNGRDSKBJSA7
Santoku-kniv SANDVIK GREEN NORTHERN SUN 18,5 cm, Dellinger DNGRKH171
Santokukniv KANETSUNE TSUCHIME 16 cm, brun, Dellinger
675 kr
DNGRKC952
217262 santoku nuz german black samurai 12 cm cerna dellinger
Nytt i
DNGRKH272
217247 santoku nuz german black samurai 18 cm cerna dellinger
Nytt i
DNGRKH267
Santoku-kniv COMFORT K2213644 12,5 cm, rostfritt stål, Tefal TEFK2213644
Santoku-kniv 800DP 18 cm, Miyabi
2 950 kr
MB54487181
Santokukniv RESIN FUTURE 17 cm, blå, Dellinger
1 410 kr
DNGRH189
Santoku-kniv PINK SPIRIT 18 cm, rosa, F.DICK
1 264 kr
FDCK8174218K79
Santokukniv VIVUM 18 cm, stål, brun, F.DICK
1 317 kr
FDCK83642182KH
Santokukniv SAVEUR 18 cm, mässingsnitar, brun Lion Sabatier
Outlet –30 %
1 317 kr
1 897 kr
LS834784
Santokukniv CLASSIC COLOUR 17 cm, tasty sumak, Wüsthof
1 437 kr
WU1061731717
210937 da 7746 white
26 792 kr
GUDEDA774618
210958 santoku nuz alpha oak 18 cm hneda gude
2 269 kr
GUDEE54618
211024 santoku nuz alpha pom 18 cm cerna gude
1 774 kr
GUDE154618
Santoku-kniv SANDVIK RED NORTHERN SUN 18,5 cm, Dellinger DNGRKH204
Santoku kniv Amici Wüsthof 17 cm
2 775 kr
WU1011331317
Up
Fler produkter

Santoku knivar - en av de mest universella knivarna i ditt kök

Vad är en Santoku-kniv?

Santoku-kniven är en mycket mångsidig, medelstor kniv som kan användas för många kulinariska uppgifter. Kniven har sitt ursprung i Japan och har ett brett blad utan spets men en tråkig ryggrad som böjer sig ner för att möta det rakkantade främre bladet. Den är 12 till 20 cm lång, har inget bolster, har en balanserad vikt och är lätt att hålla i.

Vad är skillnaden mellan en Santoku-kniv och en kockkniv?

Hemmakockar och professionella kockar använder både santoku och kockknivar för en mängd olika skäruppgifter. Vad är skillnaderna mellan dessa två typer av knivar? Santoku-knivar har kortare blad än kockknivar, och deras blad är vanligtvis enkelfasad i motsats till dubbelfasade kockknivar. Eftersom den inte har en spets kan den skäras i ett enda nedåtgående snitt medan du med en kockkniv måste vagga bladet framåt. Välj en kockkniv om du föredrar den "gungade" skärmetoden och välj Santoku för att skära snabbare och mer effektivt.

Vad används Santoku-kniven till?

'Santoku' kan översättas som 'tre dygder' eller 'tre användningsområden' som är att hacka, tärna och mala. Det låter dig skära mycket tunna skivor av mat, vilket gör att dina rätter ser snygga och estetiska ut. Du kan använda en Santoku-kniv för:

  • skära kött
  • skiva skinka eller ost
  • skära, hacka eller tärna frukt, grönsaker och nötter
  • hackade örter
  • skapa fina skivor

I Kulina hittar du kvalitets Santoku-knivar tillverkade av pålitliga märken som tål slitage. Kontrollera knivarna med Dellinger eller Forged eller Zwilling eller läs vår ultimata guide om hur du köper en kniv först. Du kan också kolla in våra bästsäljande Santoku-knivar här.

Hur slipar man en Santoku-kniv?

Om du använder din Santoku-kniv dagligen bör du slipa den ganska ofta - åtminstone varannan vecka. Den bästa metoden att slipa din Santoku-kniv är med ett bryne. Slipa din kniv som en vanlig kniv – med en 20-graders vinkel mot slipstenen, och om den har en granton egg, gå för 15 grader. Du kan också ta din kniv till en specialist.

Hur tar man hand om sin Santoku-kniv?

Santoku-knivar är en investering så om du vill att din Santoku-kniv ska hålla i evigheter, se till att du följer dessa enkla regler för rengöring och förvaring av dina knivar:

  • knivar är ofta diskmaskinssäkra men vi rekommenderar att du rengör kniven för hand eftersom diskmedel kan skada ytan på ett stålblad
  • om en kniv har ett träskaft, lägg den inte i diskmaskinen
  • För att förhindra att trähandtag blir torra, olja in dem regelbundet med linolja eller bivax
  • förvara din kniv separat så att bladen inte blir matta. Använd ett knivblock eller ett knivfodral
  • slipa din kniv regelbundet