Såsgrytor

83 items total
Up
More products

Kastruller – små men nödvändiga grytor för varje kök

Vilka element gör en kastrull?

Kastruller är lägre än vanliga grytor och har en mindre diameter än grytor och har ett långt handtag som en kastrull. De används för att tillaga vätskor på spisen, särskilt om de behöver förtjockas eller reduceras (som såser, risotto, etc.). Det långa handtaget gör det enkelt att hålla grytan på plats samtidigt som du rör om vätskan med en kökssked.

Vad använder du en kastrull till?

Kastruller är mycket mångsidiga och är ett måste i varje kök. De kan användas för:

  • förbereda och förtjocka såser
  • laga små portioner soppor, grytor, barnmat, såser
  • förbereda mat som havregryn eller vaniljsås
  • värma upp små portioner mat
  • laga mat för en eller två personer

Vilken kastrull ska man välja?

I Kulina erbjuder vi dig ett brett utbud av kastruller (kolla våra bästsäljande kastruller här), tillverkade av olika material, tillverkade av pålitliga märken, tillgängliga i olika färger och designade för olika inredningsstilar. Om du inte vet vilken kastrull du ska välja, läs vår ultimata shoppingguide om kastruller här och kolla in våra kastruller i rostfritt stål från WMF, Zwilling, Fissler. Några av våra kastruller är försedda med lock och några är lämpliga att använda i ugnen.

Vårt tips: Om du letar efter några vackra krukor för ditt kök, kolla kopparkastruller från Mauviel, de Buyer eller Eva solo De kommer att hålla livet ut och ser väldigt eleganta ut, särskilt om du hänger dem på ett hyllställ. Du kan också läsa vår ultimata shoppingguide om stekpannor här.

Hur tar man hand om sina kastruller?

Vet du att de flesta köper en set i krukor bara två eller tre gånger under hela livet? Vi brukar ibland köpa bil oftare än krukor! Det är därför det är värt att investera i högkvalitativa kastruller och njuta av deras funktion i många år framöver och varje gång du lagar mat. Och om du investerar pengar i köksredskap av hög kvalitet bör du också se till att ta hand om det på ett ordentligt sätt. Hur tar du hand om dina kastruller och kastruller?

  • läs alltid tillverkarens instruktioner före första användningen och se till att du inte sätter din kastrull i en diskmaskin om det inte rekommenderas,
  • använd inte metallredskap som kan repa ytan på dina kastruller, använd köksredskap av trä eller silikon istället
  • undvik att lämna en smutsig kastrull över natten eller blötlägga den under lång tid (särskilt om den är gjord av rostfritt stål),
  • om du vill bli av med fläckar på ytan av din rostfria kastrull, rengör den med ett rengöringsmedel för rostfritt stål,
  • undvik att rengöra dina keramikbelagda kastruller med stålull,
  • rengör dina järngrytor omedelbart efter användning och använd inte tvål eftersom metall är poröst och det kan absorbera smaken av kemikalierna,
  • undvik temperaturchocker, lägg inte varma kastruller i kallt vatten osv.
  • laga inte sur mat (som tomat) i gjutjärnskastruller,
  • stapla inte belagda kastruller och kastruller ovanpå varandra eftersom det kan orsaka repor och flisor. Häng dem på krokar eller sätt dem på sidorna.