Såsgrytor

Visa filter
Visa filter
Sortera enligt
18 objekt totalt
Koppar Rensa filter
Kastrull M´6S 14 cm, koppar, Mauviel
2 850 kr
ML51014
Kastrull PRIMA MATERA 18 cm, de Buyer
7 297 kr
DB620618
Kastrull INOCUIVRE 20 cm, gjutjärnshandtag, koppar, de Buyer DB646020
Kastrull INOCUIVRE 12 cm, koppar, de Buyer
2 888 kr
DB646012
Kastrull 16 cm, koppar, Eva Solo
1 591 kr
ES271012
Djup panna M´6S 24 cm, koppar, Mauviel
4 060 kr
ML51224
215750 rendlik 9 cm med nerezova ocel eva solo
1 083 kr
ES271008
215741 rendlik 13 cm med nerezova ocel eva solo
1 444 kr
ES271009
Kastrull COPPERBOND 22 cm, 3,8 l, koppar, Hestan
6 440 kr
HEST31596
Kastrull OPUS CUPRA 20 cm, koppar, Ruffoni
6 782 kr
RUFOCA2012Y
Kastrull COPPERBOND 18 cm, 1,9 l, koppar, Hestan
4 680 kr
HEST31594
Kastrull M´6S 20 cm, koppar, Mauviel
3 410 kr
ML51020
Kastrull COPPERBOND 16 cm, 1,4 l, koppar, Hestan
3 510 kr
HEST31593
Kastrull INOCUIVRE 18 cm, gjutjärnshandtag, koppar, de Buyer DB646018
Kastrull CON CLASSE 18 cm, koppar, Ruffoni
3 922 kr
RUFCLA1807ZL
Kastrull CON CLASSE 20 cm, koppar, Ruffoni
4 504 kr
RUFCLA2009ZL
Kastrull CON CLASSE 22 cm, koppar, Ruffoni
4 891 kr
RUFCLA2210ZL
Kastrull INOCUIVRE 14 cm, gjutjärnshandtag, koppar, de Buyer DB646014

Kastruller – små men nödvändiga grytor för varje kök

Vilka element gör en kastrull?

Kastruller är lägre än vanliga grytor och har en mindre diameter än grytor och har ett långt handtag som en kastrull. De används för att tillaga vätskor på spisen, särskilt om de behöver förtjockas eller reduceras (som såser, risotto, etc.). Det långa handtaget gör det enkelt att hålla grytan på plats samtidigt som du rör om vätskan med en kökssked.

Vad använder du en kastrull till?

Kastruller är mycket mångsidiga och är ett måste i varje kök. De kan användas för:

  • förbereda och förtjocka såser
  • laga små portioner soppor, grytor, barnmat, såser
  • förbereda mat som havregryn eller vaniljsås
  • värma upp små portioner mat
  • laga mat för en eller två personer

Vilken kastrull ska man välja?

I Kulina erbjuder vi dig ett brett utbud av kastruller (kolla våra bästsäljande kastruller här), tillverkade av olika material, tillverkade av pålitliga märken, tillgängliga i olika färger och designade för olika inredningsstilar. Om du inte vet vilken kastrull du ska välja, läs vår ultimata shoppingguide om kastruller här och kolla in våra kastruller i rostfritt stål från WMF, Zwilling, Fissler. Några av våra kastruller är försedda med lock och några är lämpliga att använda i ugnen.

Vårt tips: Om du letar efter några vackra krukor för ditt kök, kolla kopparkastruller från Mauviel, de Buyer eller Eva solo De kommer att hålla livet ut och ser väldigt eleganta ut, särskilt om du hänger dem på ett hyllställ. Du kan också läsa vår ultimata shoppingguide om stekpannor här.

Hur tar man hand om sina kastruller?

Vet du att de flesta köper en set i krukor bara två eller tre gånger under hela livet? Vi brukar ibland köpa bil oftare än krukor! Det är därför det är värt att investera i högkvalitativa kastruller och njuta av deras funktion i många år framöver och varje gång du lagar mat. Och om du investerar pengar i köksredskap av hög kvalitet bör du också se till att ta hand om det på ett ordentligt sätt. Hur tar du hand om dina kastruller och kastruller?

  • läs alltid tillverkarens instruktioner före första användningen och se till att du inte sätter din kastrull i en diskmaskin om det inte rekommenderas,
  • använd inte metallredskap som kan repa ytan på dina kastruller, använd köksredskap av trä eller silikon istället
  • undvik att lämna en smutsig kastrull över natten eller blötlägga den under lång tid (särskilt om den är gjord av rostfritt stål),
  • om du vill bli av med fläckar på ytan av din rostfria kastrull, rengör den med ett rengöringsmedel för rostfritt stål,
  • undvik att rengöra dina keramikbelagda kastruller med stålull,
  • rengör dina järngrytor omedelbart efter användning och använd inte tvål eftersom metall är poröst och det kan absorbera smaken av kemikalierna,
  • undvik temperaturchocker, lägg inte varma kastruller i kallt vatten osv.
  • laga inte sur mat (som tomat) i gjutjärnskastruller,
  • stapla inte belagda kastruller och kastruller ovanpå varandra eftersom det kan orsaka repor och flisor. Häng dem på krokar eller sätt dem på sidorna.