18 items total
Serveringssked PROFI PLUS, WMF
Akce Sticker
319 kr –17 %
262 kr
WM1872466030
Lasagnespatel NUOVA, WMF
Akce Sticker
233 kr –15 %
198 kr
WM1291966040
Serveringssked PROFI PLUS, WMF
Akce Sticker
315 kr –14 %
268 kr
WM1876656030
Serveringssked PRO, Zwilling
Akce Sticker
393 kr –24 %
297 kr
ZW37160024
Rissked PRO, Zwilling
Akce Sticker
393 kr –18 %
320 kr
ZW37160033
Lasagnespade PRO, Zwilling
Akce Sticker
393 kr –18 %
320 kr
ZW37160035

Serveringsbestick – oumbärliga serveringsredskap

Vad är serveringsbestick?

Serveringsbestick är en typ av serveringsredskap som används för att servera mat, vanligtvis vid matbordet. Dessa bestick är ofta tillverkade av kvalitetsmaterial som rostfritt stål, trä eller plast, och de kan vara konstnärligt tillverkade för att smälta fint med annan servis som matsalsbestick, serveringsskålar eller glasögon.

Det finns olika typer av serveringsbestick och du hittar många av dem på webbsidan Kulina. De inkluderar:

  • Salladsserveringsset: Om du vill blanda och servera din sallad på ett elegant sätt behöver du definitivt ett salladsserveringsset eller en salladstång. Salladsserveringsset består av en salladssked och salladsgaffel. Salladsskedar ger mer kontroll och en bredare yta än vanliga skedar.
  • Serveringsgafflar: Långskaftade serveringsgafflar som används för att servera kött eller grönsaker.
  •  
  • Soppa- och såsskedar: Dekorativa soppslevar och såsskedar som används för att servera sås eller andra flytande såser. Serveringsskedar med stora, runda koppar är också perfekta att servera grytor, grönsaker och ris.
  • Tårtservrar – tårtservrar är användbara verktyg för att servera tårta men även lasagne eller focaccia

Vad är skillnaden mellan köksredskap och serveringsbestick?

Köksredskap påminner ibland väldigt mycket om serveringsredskap. Köksskedar kan till exempel användas både för matlagning och servering. Det finns dock stora skillnader mellan dessa två typer av redskap och dessa är:

  • köksredskap måste vara säkra för grytorna och kastrullerna, de kan inte repa sina non-stick-ytor och måste därför vara gjorda av icke-repor men samtidigt värmebeständiga material. Köksredskap är därför mycket ofta gjorda av trä, silikon eller plast.
  • serveringsbestick å andra sidan används i matsalen och det följer med våra serviser, glas och matbestick. Det är en del av dukningen. Av denna anledning är den ofta ganska dekorativ och vanligtvis tillverkad av rostfritt stål.

Hur kan jag ta hand om och underhålla mina serveringsbestick?

Korrekt rengöring, förvaring och hantering är alla en del av underhållet av dina serveringsbestick. Dina serveringsbestick ska handtvättas med mild diskmedel och varmt vatten efter varje användning och sedan torkas direkt. Förvara dina serveringsbestick på en ren och torr plats, borta från vatten och damm.

På grund av kontakt med luft eller matsyror kan dina serveringsbestick med tiden bli fläckiga eller missfärgade. Du kan ta bort detta genom att rengöra dem med ett silverlack eller ett metallrengöringsmedel utan slipmedel, efter att ha följt tillverkarens instruktioner.