16 items total
Lasagnespatel NUOVA, WMF
233 kr
WM1291966040
Serveringssked NUOVA, perforerad, WMF
235 kr –6 %
219 kr
WM1291616040
Serveringssked PROFI PLUS, WMF
315 kr
WM1876656030
Serveringssked PROFI PLUS, WMF
319 kr –13 %
276 kr
WM1872466030
Salladssked MINIMALE, Zwilling
379 kr
ZW07022096
Serveringssked EVA TRIO 26 cm, nylon, Eva Solo ES118606
Lasagnespade PRO, Zwilling
393 kr
ZW37160035
Serveringssked EVA TRIO 22 cm, Eva Solo
217 kr –23 %
166 kr
ES118306
Serveringssked DAILY, 26 cm Nicolas Vahé
85 kr
NV160670010
Serveringssked PRO, silikon, Zwilling
434 kr
ZW37160034
Rissked PRO, Zwilling
393 kr
ZW37160033
Serveringssked EVA TRIO, 26 cm, Eva Solo
230 kr
ES118309
Salladsbestick INGENIO K2060614, Tefal
142 kr
TEFK2060614

Serveringsbestick – oumbärliga serveringsredskap

Vad är serveringsbestick?

Serveringsbestick är en typ av serveringsredskap som används för att servera mat, vanligtvis vid matbordet. Dessa bestick är ofta tillverkade av kvalitetsmaterial som rostfritt stål, trä eller plast, och de kan vara konstnärligt tillverkade för att smälta fint med annan servis som matsalsbestick, serveringsskålar eller glasögon.

Det finns olika typer av serveringsbestick och du hittar många av dem på webbsidan Kulina. De inkluderar:

  • Salladsserveringsset: Om du vill blanda och servera din sallad på ett elegant sätt behöver du definitivt ett salladsserveringsset eller en salladstång. Salladsserveringsset består av en salladssked och salladsgaffel. Salladsskedar ger mer kontroll och en bredare yta än vanliga skedar.
  • Serveringsgafflar: Långskaftade serveringsgafflar som används för att servera kött eller grönsaker.
  •  
  • Soppa- och såsskedar: Dekorativa soppslevar och såsskedar som används för att servera sås eller andra flytande såser. Serveringsskedar med stora, runda koppar är också perfekta att servera grytor, grönsaker och ris.
  • Tårtservrar – tårtservrar är användbara verktyg för att servera tårta men även lasagne eller focaccia

Vad är skillnaden mellan köksredskap och serveringsbestick?

Köksredskap påminner ibland väldigt mycket om serveringsredskap. Köksskedar kan till exempel användas både för matlagning och servering. Det finns dock stora skillnader mellan dessa två typer av redskap och dessa är:

  • köksredskap måste vara säkra för grytorna och kastrullerna, de kan inte repa sina non-stick-ytor och måste därför vara gjorda av icke-repor men samtidigt värmebeständiga material. Köksredskap är därför mycket ofta gjorda av trä, silikon eller plast.
  • serveringsbestick å andra sidan används i matsalen och det följer med våra serviser, glas och matbestick. Det är en del av dukningen. Av denna anledning är den ofta ganska dekorativ och vanligtvis tillverkad av rostfritt stål.

Hur kan jag ta hand om och underhålla mina serveringsbestick?

Korrekt rengöring, förvaring och hantering är alla en del av underhållet av dina serveringsbestick. Dina serveringsbestick ska handtvättas med mild diskmedel och varmt vatten efter varje användning och sedan torkas direkt. Förvara dina serveringsbestick på en ren och torr plats, borta från vatten och damm.

På grund av kontakt med luft eller matsyror kan dina serveringsbestick med tiden bli fläckiga eller missfärgade. Du kan ta bort detta genom att rengöra dem med ett silverlack eller ett metallrengöringsmedel utan slipmedel, efter att ha följt tillverkarens instruktioner.