Serveringspannor

1 items total
Mini-serveringspanna 18 cm, WMF
Akce Sticker
467 kr –14 %
397 kr
WM0718796021

Serveringspannor – hur skiljer de sig från vanliga stekpannor och vad kan du använda dem till?

Serveringspannor är ett utmärkt sätt att servera mat till bordet. De ger din matsal känslan av en bistro och gör att du ser mer ut som en kock än som en husmanskock. Att servera din middag i en panna ger bordet en avslappnad atmosfär och gör det möjligt att dela maten vilket är en fantastisk upplevelse för alla människor som samlats vid bordet.

Vad gör en panna till en serveringspanna?

Om du undrar hur en serveringspanna skiljer sig från en vanlig panna, här är några av egenskaperna hos pannor som används för servering som gör en kokpanna till en speciell sorts "matservis" (se även vår bästsäljande servering panorerar här).

Serveringspannor:

  • finns i olika storlekar; från små kastruller lämpliga för en person och små portioner (vanligtvis gjorda av gjutjärn som tillåter användning av bestick) till pannor i standardstorlek som kan användas för att servera rätter till bordet
  • har två små handtag som gör det enkelt att flytta dem från ugnen till bordet
  • deras kanter är ibland lägre för att tillåta användning av en kniv (detta hänvisar till små kastruller utformade för att användas istället för tallrikar, som inte har non-stick-beläggningen som lätt kan förstöras av bestick)
  • är mycket ofta lämpliga att använda i ugnen

Vad kan man laga och servera i en serveringspanna?

Det finns många enpanna rätter du kan laga och servera och valet beror på storleken på din panna och din kreativitet men de mest populära sakerna du kan laga och/eller servera i en serveringspanna är:

  • bakade ägg (mexikansk eller Shakshuka)
  • biffar
  • paella och risotto
  • frukt smula
  • pasta med en stekpanna

I Kulina erbjuder vi olika typer av serveringspannor: eleganta serveringspannor i olika färger med Smeg och rostfria kastruller med WMF eller Mauviel. Om du serverar din maträtt i pannan, kom ihåg att inte använda metallbestick (särskilt med non-stick pannor) eftersom de kan förstöra beläggningen. Använd istället serveringsbestick av trä eller silikon.