Skinkknivar

2 items total

Skinkknivar – skiva din skinka som ett proffs

Vad är en skinkkniv?

En skinkkniv - en professionell kniv för att skära skinka - liknar en urbeningskniv eller filékniv. Bladet är långt, smalt och bara lite flexibelt. Detta gör det enkelt att skära med kniven. Bladets längd sträcker sig från 20 till 32 cm. Tack vare det långa bladet kan du göra en skiva i en enda rörelse. Ett flexibelt blad gör att kniven kan anpassa sig till skinkans yta, vilket ger ett extremt exakt snitt.

I Kulina erbjuder vi dig skinkknivar av hög kvalitet från kända tillverkare som Zwilling och Wusthof, som finns i en mängd olika storlekar.

Vad bör du tänka på när du köper en ny skinkkniv?

Det finns ett antal karakteristiska egenskaper du bör leta efter när du handlar efter en ny skinkkniv.

  • Bladet

Längden på en skinkkniv bör vara tillräcklig för att täcka hela området av snittet. Knivar för skinka ska vara mellan 16 och 32 centimeter långa. Deras blad är smala och har ofta små dungar som förhindrar att skivor fastnar. Vissa har rundade spetsar och påminner om en laxkniv och vissa har en vass spetsig spets.

  • Handtaget

Skaftet på skinkkniven ska vara extremt bekvämt och säkerställa ett stadigt grepp. De ska vara halkfria och tillräckligt breda för att passa i handen för ett säkert grepp.

Hur tar man hand om sin skinkkniv?

Köksknivar är en investering så om du vill att din skinkkniv ska hålla i evigheter, se till att du följer dessa enkla regler för rengöring och förvaring av dina knivar:

  • knivar är ofta diskmaskinssäkra men vi rekommenderar att du rengör kniven för hand eftersom diskmedel kan skada ytan på ett stålblad
  • om en kniv har ett träskaft, lägg den inte i diskmaskinen
  • För att förhindra att trähandtag blir torra, olja in dem regelbundet med linolja eller bivax
  • förvara din skinkkniv separat så att bladen inte blir matta. Använd ett knivblock eller ställ eller ett knivfodral
  • slipa kniven regelbundet med en knivslip – Placera knivbladet över knivslipen i 15 graders vinkel och skjut det längs med bladet från ände till ände. Riktningen för denna rörelse måste vara konstant hela tiden
  • använd en skärbräda som är knivvänlig och stor nog att rymma skinkan som du vill skiva

När du skär en skinka kan du också behöva en köttgaffel.