odpocet
0 dagar
18 timmar
31 minuter
19 sekunder

Späckknivar

Visa filter
Visa filter
Sortera enligt
24 objekt totalt
Kökskniv PROFESSIONAL"S 10 cm, Zwilling
797 kr
ZW31020101
215804 spikovaci nuz all star 10 cm cerne logo zwilling
–41 %
397 kr
673 kr
ZW1020437
Kökskniv FOUR STAR 10 cm, Zwilling
623 kr
ZW31070101
Kniv CLASSIC 10 cm, Wüsthof
960 kr
WU406610
210904 spikovaci nuz kappa 10 cm stribrna gude solingen
965 kr
GUDE76410
Kökskniv CLASSIC LINE 10 cm, WMF
Outlet
329 kr
WM1874536030
210976 m764 10
1 098 kr
GUDEM76410
Kökskniv CLASSIC IKON 9 cm, Wüsthof
1 139 kr
WU408609
210961 spikovaci nuz alpha oak 13 cm hneda gude solingen
1 134 kr
GUDEE76413
Kökskniv TWIN GRIP XS 9 cm, Zwilling
142 kr
ZW38601090
Skalkniv CLASSIC 9 cm, Wüsthof
883 kr
WU406609
Kökskniv TWIN GRIP 9 cm, gul, Zwilling
117 kr
ZW38091081
Kökskniv GOURMET 12 cm, Wüsthof
386 kr
WU1035048112
Skalkniv TWIN CHEF 2 10 cm, Zwilling
Outlet
332 kr
ZW34910101
Kökskniv IKON 9 cm, Wüsthof
1 906 kr
WU498609
Kökskniv TWIN GRIP 10 cm, Zwilling
142 kr
ZW38720100
211003 spikovaci nuz alpha bricole di venezia 10 cm hneda gude solingen
1 195 kr
GUDEV76410
210928 6 d764 10 white
1 291 kr
GUDED76410
Kökskniv TWIN GOURMET 10 cm, Zwilling
305 kr
ZW31620100
Kökskniv TWIN GRIP 10 cm, grön, Zwilling
117 kr
ZW38094101
Kökskniv TWIN GRIP 10 cm, turkos, Zwilling
125 kr
ZW38160100
Skalkniv 12 cm, svart, Victorinox
329 kr
VN5200312
Skalkniv CLASSIC IKON 9 cm, gräddvit, Wüsthof
1 139 kr
WU4086009
Skalkniv IKON 12 cm, Wüsthof
2 037 kr
WU498612

Larding Knives – skär dina köttbitar lätt

Vad är en späckkniv?

En späckkniv även kallad "skärkniven" är en tunn, slät kniv med utmärkt skärkvalitet och ett spetsigt 17 cm blad. Detta är den perfekta kniven för:

  • skära rött kött eller fågel
  • fin skivning av råa eller kokta filéer
  • skära skivor med en jämn tjocklek
  • istering

I Kulina får du professionella späckknivar från Zwilling, Wusthof eller WMF, gjorda av slitstarkt rostfritt stål av hög kvalitet.

Hur går man till ister?

Larding är en kulinarisk teknik som används för att tillaga stora köttbitar. Det handlar om att väva in långa fettremsor i köttet med hjälp av en speciell kniv som kallas en späckkniv kniv. Tack vare landning, när fettet smälter under tillagningsprocessen, kommer en stek eller revben att bli fuktigare, mjukare och mer smakrik.

Efter att du klippt bort fettränder, ställ in isterna i frysen innan du börjar istera - ränderna blir enklare att sätta in i köttet efter att de stelnat.

Hur tar man hand om sin späckkniv?

Köksknivar är en investering, så om du vill att din späckkniv ska hålla i evigheter, se till att du följer dessa enkla regler för rengöring och förvaring av dina knivar:

  • knivar är ofta diskmaskinssäkra men vi rekommenderar att du rengör kniven för hand eftersom diskmedel kan skada ytan på ett stålblad
  • om en kniv har ett träskaft, lägg den inte i diskmaskinen
  • För att förhindra att trähandtag blir torra, olja in dem regelbundet med linolja eller bivax
  • förvara din kniv separat så att bladen inte blir matta. Använd ett knivblock eller ett knivfodral
  • slipa din kniv regelbundet med en knivslip

Om du lagar kött ganska ofta i ditt kök kan du även kolla vårt urval av urbeningsknivar och filéknivar.