Späckknivar

Visa filter
Visa filter
Sortera enligt
12 objekt totalt
Diskmaskinssäker Rensa filter
215804 spikovaci nuz all star 10 cm cerne logo zwilling
–41 %
397 kr
673 kr
ZW1020437
Kökskniv FOUR STAR 10 cm, Zwilling
623 kr
ZW31070101
Kökskniv TWIN GRIP 10 cm, grön, Zwilling
117 kr
ZW38094101
Skalkniv TWIN CHEF 2 10 cm, Zwilling
Outlet
332 kr
ZW34910101
210904 spikovaci nuz kappa 10 cm stribrna gude solingen
965 kr
GUDE76410
Skalkniv CLASSIC IKON 9 cm, gräddvit, Wüsthof
1 073 kr
WU4086009
Kökskniv GOURMET 12 cm, Wüsthof
364 kr
WU1035048112
Kökskniv TWIN GRIP 10 cm, Zwilling
142 kr
ZW38720100
Skalkniv CLASSIC IKON 12 cm, Wüsthof
1 196 kr
WU4086012
Kökskniv TWIN GRIP 9 cm, gul, Zwilling
117 kr
ZW38091081
211021 spikovaci nuz alpha pom 13 cm cerna gude solingen
845 kr
GUDE176413
Kökskniv TWIN GRIP 10 cm, turkos, Zwilling
125 kr
ZW38160100

Larding Knives – skär dina köttbitar lätt

Vad är en späckkniv?

En späckkniv även kallad "skärkniven" är en tunn, slät kniv med utmärkt skärkvalitet och ett spetsigt 17 cm blad. Detta är den perfekta kniven för:

  • skära rött kött eller fågel
  • fin skivning av råa eller kokta filéer
  • skära skivor med en jämn tjocklek
  • istering

I Kulina får du professionella späckknivar från Zwilling, Wusthof eller WMF, gjorda av slitstarkt rostfritt stål av hög kvalitet.

Hur går man till ister?

Larding är en kulinarisk teknik som används för att tillaga stora köttbitar. Det handlar om att väva in långa fettremsor i köttet med hjälp av en speciell kniv som kallas en späckkniv kniv. Tack vare landning, när fettet smälter under tillagningsprocessen, kommer en stek eller revben att bli fuktigare, mjukare och mer smakrik.

Efter att du klippt bort fettränder, ställ in isterna i frysen innan du börjar istera - ränderna blir enklare att sätta in i köttet efter att de stelnat.

Hur tar man hand om sin späckkniv?

Köksknivar är en investering, så om du vill att din späckkniv ska hålla i evigheter, se till att du följer dessa enkla regler för rengöring och förvaring av dina knivar:

  • knivar är ofta diskmaskinssäkra men vi rekommenderar att du rengör kniven för hand eftersom diskmedel kan skada ytan på ett stålblad
  • om en kniv har ett träskaft, lägg den inte i diskmaskinen
  • För att förhindra att trähandtag blir torra, olja in dem regelbundet med linolja eller bivax
  • förvara din kniv separat så att bladen inte blir matta. Använd ett knivblock eller ett knivfodral
  • slipa din kniv regelbundet med en knivslip

Om du lagar kött ganska ofta i ditt kök kan du även kolla vårt urval av urbeningsknivar och filéknivar.