En välsmakande biff börjar med kvalitetskött. Satsa på gammalt nötkött, gärna från en högrev eller entrecote. Det är viktigt med den så kallade marmoreringen, det tunna fettlagret mellan muskelfibrerna, som ger saftighet och smak. Skär upp köttet med en vass kniv i 2,5 - 4 cm höga skivor.
Ta ut köttet ur kylskåpet och låt det vila i rumstemperatur i cirka 30 minuter till en timme innan du bakar. Detta kommer att säkerställa jämn brunning.
Den perfekta biffen behöver en riktigt hög temperatur. Pan så förvärm på hög värme tills det börjar ryka, detta kan ta 5-10 minuter, ännu längre för gjutjärnspannor. Se till att köttet är riktigt varmt innan du lägger det i pannan. Detta är det enda sättet köttet inte kommer att hålla fast vid pannan och bilda en karakteristisk skorpa.
Se upp för boostern
Även om du kan frestas att använda boostern på en induktionshäll för att spara tid, låt bli den här gången. Pannan behöver visserligen en hög temperatur, men med en booster riskerar du att höja temperaturen så snabbt att den överhettas och orsakar oåterkalleliga skador. Dessutom kan turbovärme leda till ojämn värmefördelning och därmed en ojämnt tillagad biff.