Köttkniv EPICURE 12 cm, Wüsthof

Code: WU3968
Brand: WÜSTHOF
1 404 kr
Lager (>5 pcs)

Knivar EPICURE är ett matlagningsredskap för alla som lever för att laga mat. De kommer att hjälpa till att övervinna alla utmaningar. De kombinerar fördelarna med två stora filosofier: de japanska knivarnas effektivitet och lätthet med tysk kvalitet och säkerhet. De förkroppsligar en helt ny typ av kniv som fungerar med alla typer av matlagning och sätter en ny standard för funktion och prestanda hos en kvalitetskniv. Utvecklingen av EPICURE serien har konsekvent följt önskan att ta bort det som är överflödigt och optimera det som är nödvändigt.

Detailed information

Product detailed description

Knivar EPICURE är ett matlagningsredskap för alla som lever för att laga mat. De kommer att hjälpa till att övervinna alla utmaningar. De kombinerar fördelarna med två stora filosofier: de japanska knivarnas effektivitet och lätthet med tysk kvalitet och säkerhet. De förkroppsligar en helt ny typ av kniv som fungerar med alla typer av matlagning och sätter en ny standard för funktion och prestanda hos en kvalitetskniv. Utvecklingen av EPICURE serien har konsekvent följt önskan att ta bort det som är överflödigt och optimera det som är nödvändigt.

Steakkniven EPICURE är utrustad med ett kraftigt, smalt blad. Den har en slipad rygg och ett rakt blad. Den skär biffar och kotletter utan ansträngning. Lämplig för grillat kött.

Serie EPICURE

  • Smidda knivar av hög kvalitet tillverkade i Solingen
  • Perfekt balanserad med unik ergonomi för enkelt arbete
  • Nitat handtag anpassar sig till handens naturliga rörelser
  • Handtag av specialmaterial: naturfiber och harts
  • Bästa tyska legerade stål X50CrMoV15 används
  • Extraordinärt blad som är lätt att underhålla
  • Hårdhet 58 HRC Rockwell skala
  • Speciell datorstyrd PEtec-malningsprocess
  • Precisionsslipning och polering för en perfekt egg
  • Strikt kontinuerlig kvalitetskontroll, bladet kontrolleras med laser
  • Innovativt skydd för ett säkert grepp
  • Smidig övergång mellan skydd och handtag
  • Sömlös hygienisk fastsättning av spenarna
  • Knivar kan diskas i diskmaskin - handdiskning rekommenderas dock
  • Förlängd garanti mot tillverknings- och materialfel i 15 år

Det speciella med EPICURE -serien är den förlängda formen på handtaget och det material som används för tillverkningen. Formgivarna valde naturfiber och harts som material, vilket gjorde att de kunde erbjuda användaren den behagliga känslan av trä och hållbarheten och den hygieniska renheten hos syntetiska alternativ. De har därmed kombinerat fördelarna med båda materialen och har inte belastat miljön. Den bredare bladytan ger inte bara bättre kontroll när du för kniven, utan hjälper också till att få ner maten i grytan snabbt och rent.

Varje knivs själ är dess blad. Denna är tillverkad i ett stycke av legerat stål X50CrMoV15 för serien EPICURE. De utmärkta egenskaperna hos detta rostfria stål förstärks ytterligare genom härdnings- och smidesprocessen, vilket ökar knivens skärprestanda och förlänger bladets livslängd avsevärt. Serien EPICURE har därmed en hårdhet på 58 Rockwell, perfekt för köksknivar. Du kommer att älska EPICURE knivar för deras höga initialskärpa, som de också bibehåller under lång tid. Bladen är tuffa och lätta att vässa.

En speciell datorstyrd knivslipningsprocess WÜSTHOF används för att hålla knivarna perfekt vassa. Datorn använder en laser för att mäta bladet och ger roboten den information den behöver för att slipa det perfekt. Datorstödd tillverkning ger knivarna en extremt hög initial skärprestanda (längs hela bladets längd) och en lång livslängd. Bladets kvalitet är hög och, vilket är viktigt, lätt att återställa.

Använda tekniker och material

För tillverkning av WÜSTHOF knivar används högkvalitativt tyskt stål X50CrMoV15, som har cirka 0,5 procent kol och krom, molybden och vanadin som legeringsämnen. Tack vare det tillsatta kromet är det korrosionsbeständigt, vilket är önskvärt för köksknivar.

Precisionsblad formas från stålbandet genom smidning i matrisen. Dessa härdas i 15 minuter vid 1070 °C och kyls sedan snabbt ned till 60 °C på två minuter. Efterföljande härdning (en process där materialet långsamt upphettas till 200 °C under 45 minuter) avlastar bladet från inre spänningar och stabiliserar dess martensitiska struktur. Detta ger klingan den optimala hårdheten på 58° Rockwell och högre seghet.

En speciell knivslipningsprocess WÜSTHOF kallad PEtec (Precision Edge Technology) säkerställer en idealisk skärvinkel. Det är en banbrytande teknik där knivar slipas av robotar som styrs och övervakas av datorer. Fördelen med denna process är den exakta geometrin längs hela bladets längd, den anmärkningsvärda och extremt höga initiala skärförmågan hos kniven, jämförbar med ett rakbladsvass blad, och sist men inte minst den långa livslängden hos bladet.

Det stabila bladet och bladets perfekta geometri ger enastående skärprestanda och exakt kontroll vid skärningen. Den skarpa vinkeln på 15° ger ännu bättre skärpa och gör det roligare att skära. Tack vare det kilformade snittet penetrerar kniven maten utan ansträngning.

Det nydesignade skyddet och dess innovativa geometri ger en jämn viktfördelning runt knivens mitt, vilket gör den lättare att hantera. Den är integrerad som en del av ett blad tillverkat av ett stycke stål. Skyddar fingrarna från att glida på bladet och ger exakt kontroll över kniven.

Det ergonomiska handtaget av naturfiber och harts är utformat för att ge mer tyngd åt det föremål som ska skäras och därmed arbeta mycket effektivare. Den har en bredare form i den främre tredjedelen och smalnar av bakåt. Det är det enda sättet att anpassa den till handens naturliga grepp. Samtidigt garanterar den ökad säkerhet och märkbart enklare användning. Skaften är fästa vid skaftet med två nitar. Den perfekta sammanfogningen av de enskilda delarna förhindrar att avlagringar och bakterier fastnar.

Knivslipning WÜSTHOF

Alla knivar behöver slipas då och då, eftersom de blir slöa efter långvarig användning. Förkromade brynen används för att underhålla och återuppliva bladet, medan slipstenar rekommenderas för slipning av knivar WÜSTHOF. För de mindre erfarna erbjuder vi även slipmaskiner med enklare manövrering. Dra bara kniven försiktigt genom slipspåret några gånger så är bladet återställt.

Ed. Wüsthof Dreizackwerk KG grundades redan 1814 i Solingen och under de 200 år som företaget har funnits har sju generationer av familjen Wüsthof varit ansvariga. Här finns några av världens mest avancerade och högautomatiserade tillverkningsprocesser. Vid tillverkningen av knivar i nästan 40 steg används t.ex. 100 robotar.

Knivmärken WÜSTHOF säljs nu i mer än 80 länder runt om i världen. Användningen av avancerade material och modern datorstyrd teknik gör dem bekväma att använda och tillaga mat. En kulinarisk njutning i sig.

Additional parameters

Category: Stekknivar
Weight: 0.19 kg
Margin: D
K překladu: CZ AUTO
Samling: WÜSTHOF EPICURE
Storlek: 12 cm
Färg: Brun
Styck i ett set: 1 ks
Bladlängd: 12 cm
Material: Rostfritt stål
Produkttyp: Stekkniv
Producent: WÜSTHOF
Margin-category: B

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

✓ Německá rodinná společnost vyrábějící celosvětově oblíbené nože
 Ostré čepele ze špičkové nerezové nožířské oceli
✓ Broušení řízené a kontrolované počítačem
Kuchařské, univerzální, speciální, japonské a Santoku...

109154

Domovem německé rodinné společnosti Wüsthof je Solingen, město s mnohaletou nožířskou tradicí. Značka zde vyrábí od roku 1814 pomocníky pro krájení té nejvyšší kvality. V jejím širokém sortimentu naleznete nože pro každý kulinářský úkon a také další vybavení do kuchyně.

WÜSTHOF je německá rodinná firma, která již po sedm generací vyrábí s nadstandartní péčí nože proslulé po celém světě. Jejich čepele jsou kovány ze špičkové, nerezové, nožířské oceli. Nože WÜSTHOF vynikají skvělými užitnými vlastnostmi a zaujmou kvalitním zpracováním. Vysoký komfort při jejich použití je dán ergonomicky tvarovanými rukojeťmi a perfektním slícováním jednotlivých částí, které zabraňuje zachycování nečistot. Produkty této značky tak splňují i náročné hygienické normy. Tajemství perfektní ostrosti a dlouhé životnosti nožů WÜSTHOF spočívá ve speciálním procesu broušení řízeném a kontrolovaném počítačem. I to je jeden z důvodů, proč jsou dnes oblíbeny profesionálními šéfkuchaři i nadšenými amatéry ve více než 80 zemích.