Köttknivset GOURMET, 6 st, Wüsthof
Code: WU9728Related products
Product detailed description
Silverpoint-uppsättningen innehåller:
- 6x stekkniv GOURMET, blad 12 cm, Art.nr: 4050
I detta set hittar du 6 knivar som är perfekta för att skära upp biffar och andra kötträtter tack vare sina extra vassa blad. Du kan använda dem inte bara till familjemiddagar utan även till grillfester. Du kan också skära stora bitar av hårdare kött bekvämt med dem.
Gourmet-serien
- Välbalanserade knivar av hög kvalitet tillverkade i Solingen
- Svart handtag av specialsyntetmaterial
- Klassiskt utseende med tre nitar, passar bra i handen
- Bästa tyska legerade stål X50CrMoV15 används
- Laserskuren med precision från stålband
- Knivkärnor av metall med bladlängd 12 cm och större
- Extraordinärt blad som är lätt att underhålla
- Hårdhet 56-57 HRC Rockwellskala
- Precisionsslipning och polering för en perfekt egg
- Strikt kontinuerlig kvalitetskontroll, bladet kontrolleras med laser
- Knivar kan diskas i diskmaskin - handdiskning rekommenderas dock
- Förlängd garanti mot tillverknings- och materialfel i 15 år
- Serien har fått den utmärkta NSF-stämpeln för kvalitet och hygien i USA
Knivserien Gourmet presenterar kvalitetsknivarna från varumärket WÜSTHOF i den populära traditionella designen med tre nitar. Klingorna är precisionslaserskurna från en remsa av legerat rostfritt stål X50CrMoV15. De tillverkas i 12 till 14 steg. Tack vare användningen av högkvalitativa material och precisionsslipning har de en hög och långvarig skärpa.
Gourmetknivarnas handtag är tillverkat av slitstarkt syntetmaterial i en typisk design med tre nitar. Handtagen har utformats i enlighet med ergonomiska krav. Högkvalitativa syntetmaterial tål maskindisk, men vi rekommenderar handtvätt för att bibehålla bladets kvalitet, vilket är mer lämpligt för högkvalitativa knivar.
En speciell datorstyrd knivslipningsprocess WÜSTHOF används för att hålla knivarna perfekt vassa. Datorn använder en laser för att mäta bladet och ger roboten den information den behöver för att slipa det perfekt. Datorstödd tillverkning ger knivarna en extremt hög initial skärprestanda (längs hela bladets längd) och en lång livslängd. Bladets kvalitet är hög och, vilket är viktigt, lätt att återställa.
Sist men inte minst måste vi nämna det viktiga NSF-certifikatet som Classic Ikon-serien har fått i USA. NSF:s mål är att skydda folkhälsan och miljön. Det certifierar bland annat köksutrustning, inklusive knivar, som inte är skadliga för människors hälsa. Produkten testas också för design, materialsäkerhet och användning. NSF-logotypen hittar du på produkter som är miljövänliga och inte belastar miljön i onödan.
Använda tekniker och material
För tillverkning av WÜSTHOF knivar används högkvalitativt tyskt stål X50CrMoV15, som har cirka 0,5 procent kol och krom, molybden och vanadin som legeringsämnen. Tack vare det tillsatta kromet är det korrosionsbeständigt, vilket är önskvärt för köksknivar.
Bladet är laserskuret från en stålremsa. Därefter kyls den i 15 minuter vid 1070 °C och därefter snabbt till 60 °C på två minuter. Efterföljande härdning (en process där materialet långsamt upphettas till 200 °C under 45 minuter) avlastar bladet från inre spänningar och stabiliserar dess martensitiska struktur. Detta ger klingan den optimala hårdheten på 56-57° Rockwell och högre seghet.
En speciell knivslipningsprocess WÜSTHOF kallad PEtec (Precision Edge Technology) säkerställer en idealisk skärvinkel. Det är en banbrytande teknik där knivar slipas av robotar som styrs och övervakas av datorer. Fördelen med denna process är den exakta geometrin längs hela bladets längd, den anmärkningsvärda och extremt höga initiala skärförmågan hos kniven, jämförbar med ett rakbladsvass blad, och sist men inte minst den långa livslängden hos bladet.
Det stabila bladet och bladets perfekta geometri ger enastående skärprestanda och exakt kontroll vid skärningen. Den skarpa vinkeln ger ännu bättre skärpa, vilket gör skivandet mer njutbart. Tack vare det kilformade snittet penetrerar kniven maten utan ansträngning.
Knivslipning WÜSTHOF
Alla knivar behöver slipas då och då, eftersom de blir slöa efter långvarig användning. Förkromade brynen används för att underhålla och återuppliva bladet, medan slipstenar rekommenderas för slipning av knivar WÜSTHOF. För de mindre erfarna erbjuder vi även slipmaskiner med enklare manövrering. Dra bara kniven försiktigt genom slipspåret några gånger så är bladet återställt.
Ed. Wüsthof Dreizackwerk KG grundades redan 1814 i Solingen och under de 200 år som företaget har funnits har sju generationer av familjen Wüsthof varit ansvariga. Här finns några av världens mest avancerade och högautomatiserade tillverkningsprocesser. Vid tillverkningen av knivar i nästan 40 steg används t.ex. 100 robotar.
Knivmärken WÜSTHOF säljs nu i mer än 80 länder runt om i världen. Användningen av avancerade material och modern datorstyrd teknik gör dem bekväma att använda och tillaga mat. En kulinarisk njutning i sig.
Additional parameters
Category: | Stekknivar |
---|---|
Weight: | 0.41 kg |
Margin: | E |
K překladu: | CZ AUTO |
Styck i ett set: | 6 st. |
Produkttyp: | Knivset |
Producent: | WÜSTHOF |
Margin-category: | B |
Be the first who will post an article to this item!
✓ Německá rodinná společnost vyrábějící celosvětově oblíbené nože |
Domovem německé rodinné společnosti Wüsthof je Solingen, město s mnohaletou nožířskou tradicí. Značka zde vyrábí od roku 1814 pomocníky pro krájení té nejvyšší kvality. V jejím širokém sortimentu naleznete nože pro každý kulinářský úkon a také další vybavení do kuchyně.
WÜSTHOF je německá rodinná firma, která již po sedm generací vyrábí s nadstandartní péčí nože proslulé po celém světě. Jejich čepele jsou kovány ze špičkové, nerezové, nožířské oceli. Nože WÜSTHOF vynikají skvělými užitnými vlastnostmi a zaujmou kvalitním zpracováním. Vysoký komfort při jejich použití je dán ergonomicky tvarovanými rukojeťmi a perfektním slícováním jednotlivých částí, které zabraňuje zachycování nečistot. Produkty této značky tak splňují i náročné hygienické normy. Tajemství perfektní ostrosti a dlouhé životnosti nožů WÜSTHOF spočívá ve speciálním procesu broušení řízeném a kontrolovaném počítačem. I to je jeden z důvodů, proč jsou dnes oblíbeny profesionálními šéfkuchaři i nadšenými amatéry ve více než 80 zemích.