Bakform ELASTOMOULE för 20 mini canelémuffins med diameter 3,5 cm, de Buyer
Code: DB185621Related products
Product detailed description
Den professionella silikonformen för 20 mini canelébullar ⌀ 3,5 cm Elastomoule® är lämplig för både varm och kall tillagning. Perfekt form med skarpa kanter för perfekt presentation av dina kreationer.
Professionella silikonformar Elastomoule® från franska företaget de Buyer är de absolut bästa på marknaden. Tack vare det speciella materialet - silikonskum som innehåller metallstoft - är dessa formar extremt värmeledande och garanterar perfekta resultat. Bakelsen blir jämnt tillagad med ett karamelliserat lager över hela ytan. Elastomoule®-formar tål temperaturer från -70°C till +300°C, så de är lämpliga för både bakning och efterföljande förvaring i frysen. Franska matlagare använder dessa formar för att förbereda olika aptitretare och desserter, både bakade och obakade. De är också lämpliga för olika äggkrämer, vispade skum, aspics etc.
Professionella silikonformar Elastomoule® de Buyer i korthet:
- flexibelt och non-stick silikonskum med metallstoft
- extremt snabb värmeöverföring tack vare mikrobubblor i materialet
- perfekt karamellisering av det rostade innehållet
- patenterat system
- lämplig för bakning och frysning, tål temperaturer från -70 °C till +300 °C
- professionell kvalitet
Användning av Elastomoule®-formar:
- Tvätta formarna med tvålvatten eller i diskmaskin innan du använder dem för första gången. Smörj endast in formen med lite olja eller smör före första användningen. Detta kommer inte att vara nödvändigt för vidare användning.
- Om du använder formarna i ugnen, placera dem direkt på gallret, inte på bakplåten. Gallret ger en mycket bättre värmecirkulation och jämnare tillagning av innehållet. Gallret ska placeras i den nedre delen av ugnen.
- Temperaturen vid bakning i Elastomoule® silikonformar är densamma som för vanliga bakplåtar.
- Använd inte ugnen i grilläge, infraröda strålar kan allvarligt skada formarna.
- Kan användas i mikrovågsugn.
- Ställ aldrig in i ugnen om något av formhålen är tomt! Stänk lite olja på de tomma ställena eller strö över mjöl.
- Använd inte kniv eller andra vassa föremål för att hantera formen.
- Lätt att rengöra under rinnande vatten eller i diskmaskin.
Den franska specialiteten - Canelés de Bordeaux, även kända som cannelés Bordelais är helt magiska. Små kakor med en rik arom av rom och vanilj som omsluts av en krispig karamellskorpa. Detta populära recept utvecklades för cirka 300 år sedan av en okänd kock i Bordeaux. Sedan dess har den genomgått många ändringar. En blank, mörkbrun till nästan svart yta, en bitterljuv smak i första tuggan, en krispig söt karamellskorpa i perfekt kontrast till en delikat kärna som doftar vanilj och rom - detta är de grundläggande egenskaperna hos denna dessert. Dessa små bullar är tillbaka i rampljuset efter många år, och med tiden kommer de säkert att konkurrera med Crème brûlée som den mest populära karamelliserade desserten. De bakas i specialformar - antingen kopparformar med förtennad insida eller modernare silikonformar. De serveras ofta med cognac eller vin, precis som vid traditionella franska provningar.
Recept för 12-16 sockerkakor, beroende på formens storlek
1/2 liter mjölk
2 hela ägg
2 vispade äggulor
1/2 vaniljstång eller 1/2 tesked vaniljextrakt
3 - 4 matskedar rom
1 dl vanligt mjöl
1 dl rörsocker
2 msk smör
smör för att smörja formarna
socker för strössel
Förfarande:
1. Dagen innan: koka mjölk med vanilj och smör.
2. Efter uppvärmning, låt svalna långsamt
3. Blanda mjöl och socker, tillsätt sedan ägg och äggulor, tillsätt det hela till den varma mjölk-vaniljblandningen
4. Blanda försiktigt för att få en flytande och jämn massa, som för pannkakor, låt svalna och tillsätt sedan rommen.
5. Ställ in i kylskåp i 24 timmar (max 48 timmar).
6. När du är redo att grädda kanelerna: förvärm ugnen till 250°C.
7. Smörj formarna generöst med smör och pudra över socker.
8. Häll smeten i formarna upp till 3/4 .
9. Ställ formarna på ett bakplåtspapper, grädda på högsta värme i 5 minuter, sänk sedan till 175°C och grädda i 1 timme. (Beroende på din ugn kan den korrekta tiden vara upp till 1 och en kvarts timme!) De kommer att ha en brun skorpa på toppen och vara fuktiga inuti.
10. Ta försiktigt ut dem ur formarna medan de fortfarande är varma. Låt svalna.
11. Servera med te eller kaffe till frukost eller med ett glas vin eller konjak sent på eftermiddagen eller kvällen.
God aptit!
Additional parameters
Category: | Bundt formar |
---|---|
Weight: | 0.2 kg |
Margin: | D |
K překladu: | CZ AUTO |
Samling: | de Buyer Elastomoule® |
Styck i ett set: | 1 ks |
Material: | Silikon |
Produkttyp: | Bakform |
Producent: | de Buyer |
Margin-category: | B |
Be the first who will post an article to this item!
✓ de Buyer je francouzský výrobce vysoce kvalitního kuchyňského vybavení |
Společnost de Buyer byla založena před téměř 190 lety ve francouzském Faymont-Val d’Ajol. Hrdá na své kořeny, obhajuje tradici a kvalitu francouzského designu do dnešních dnů. Výroba nádobí je ze značné části dělána ručně a svou roli hraje i po desetiletí předávané know-how.
De Buyer je tradiční rodinná firma založená roku 1830 ve Francii, která navrhuje a vyrábí prvotřídní gastronomické potřeby jako např. hrnce, kastroly, pánve nebo různé kuchyňské náčiní. Výrobky de Buyer jsou exportovány do více jak 95 zemí po celém světě a značka je též považována za významného inovátora, přihlašujícího tucet nových patentů ročně. Mezi nejvýznamnější inovace v posledních letech patří měděné nádobí PRIMA MATERA. Tato exkluzivní série se speciálním feromagnetickým dnem zprostředkovává tepelné vlastnosti měděného nádobí také pro majitele indukčních sporáků.