Tårta & tartlettformar

16 items total
Pajform 32 cm, de Buyer
Sale
265 kr –20 %
212 kr
DB470532
Pajform 28 cm, de Buyer
Sale
222 kr –23 %
170 kr
DB470528
Ugnsform LEGIO 24 cm, Eva Solo
Sale
705 kr –20 %
564 kr
ES885242
Tartelettform 11 cm, de Buyer
96 kr –48 %
49 kr
DB535611
Pajform DELIBAKE J1641574 28 cm, Tefal
Sale
289 kr –20 %
231 kr
TEFJ1641574
Pajform 24 cm, de Buyer
Sale
183 kr –33 %
121 kr
DB470524
Pajform 14 cm, stål, de Buyer
Sale
130 kr –20 %
104 kr
DB535614

Tart & Tartlets pannor - utöka din hemmeny

Vad är tårta och tarteletter?

En syrlig form är en grund, rund ugnsform som oftast används för att förbereda tårtor (söta eller sura), syrliga skal, pajer och pajer. Tarteletter är helt enkelt minitårtor och du kanske vill köpa tarteletter om du vill laga lite snacks till en fest eller bankett. När du väljer en tårtring eller form för dig, ta hänsyn till dess diameter och antalet personer i din familj.

Vissa av tårtformarna som erbjuds i Kulina har en avtagbar botten, men en tårtform i ett stycke kan vara bättre för dig om du förbereder tårtor med flytande fyllning.

I Kulina hittar du ett brett urval av tårta- och tartelettformar i olika diametrar och former - från de mest traditionella - runda, till rektangulära eller fyrkantiga formar. Vi erbjuder högkvalitativa perforerade tårtringar av stål eller keramiska tårtfat. Välj en rund tårtform i stål från de Buyer eller välj ett riktigt blickfång - ett rött keramiskt tårtfat med Emile Henry.

Behöver jag smörja min tårtaform?

I de flesta fall behöver du inte smörja din tårtaform innan du fodrar den med bakverk. Varför? Den höga smörhalten i bakverket kommer naturligtvis att förhindra att det fastnar i botten av formen. Men speciellt om du har en tårtform i ett stycke eller tårtform, kan du använda lite smör för att smörja din form. Det kommer att göra det lättare för dig att ta ut tårtan från fatet. Om din tårtaform har räfflade kanter, se till att du smörjer dem jämnt.

Bakbönor - ett trevligt tillskott till din syrta form

Bakbönor är små bollar gjorda av värmeledande keramik som tynger ner bakverket och hjälper det att baka uppifrån. Hur använder du dem? Bakbönor används vid "blind" bakning - det går ut på att fodra det okokta bakverket med antingen bakplåtspapper (bakplåtspapper) eller folie och sedan fylla det med vikter - bakbönor. De håller bakverket i form när det tillagas och förhindrar att basen blåser upp.

Om du älskar att baka, se till att du kollar vårt utbud av baktillbehör och bakformar. Ps. Vet du att du också kan baka tarteletter i muffinsformar? Kolla på dem!