odpocet
6 dagar
5 timmar
51 minuter
31 sekunder

Universella stekpannor

Visa filter
Visa filter
Sortera enligt
304 objekt totalt
Stekpanna MINERAL B 28 cm, stål, de Buyer
–20 %
883 kr
1 104 kr
Promo
DB561028
Stekpanna MINERAL B 12 cm, de Buyer
–20 %
270 kr
338 kr
Promo
DB561212
Stekpanna MINERAL B PRO 28 cm, stål, de Buyer
–20 %
1 029 kr
1 287 kr
Promo
DB568028
Non-stick panna PROFIRESIST 28 cm, med vändanordning, WMF
Outlet –20 %
1 218 kr
1 523 kr
Promo
WM1756289990
Universell panna COPPERBOND 32 cm, koppar, Hestan
–15 %
5 372 kr
6 320 kr
Promo
HEST31591
Stekpannaset PERMADUR ADVANCE, 2 st, 28 och 24 cm, WMF
–20 %
1 593 kr
1 992 kr
Promo
WM775024021
Stekpanna DIAMOND LITE 28 cm, för induktion, med avtagbart handtag, WOLL
–24 %
WL1528DPI
Non-stick stekpanna PROFI RESIST 28 cm, WMF
–20 %
1 218 kr
1 523 kr
Promo
WM1756286411
Stekpanna MINERAL B BOIS 28 cm, trähandtag, de Buyer
–20 %
1 018 kr
1 273 kr
Promo
DB571028
Stekpanna MINERAL B 20 cm, stål, de Buyer
–20 %
529 kr
662 kr
Promo
DB561020
Stekpanna MINERAL B 26 cm, stål, de Buyer
–20 %
717 kr
897 kr
Promo
DB561026
Non-stick stekpanna PROFI RESIST 24 cm, WMF
–20 %
1 031 kr
1 289 kr
Promo
WM1756246411
Stekpanna MINERAL B BOIS 24 cm, trähandtag, de Buyer
–20 %
773 kr
967 kr
Promo
DB571024
Stekpanna MINERAL B 32 cm, stål, de Buyer
–20 %
980 kr
1 226 kr
Promo
DB561032
Stekpanna M'COOK 26 cm, Mauviel
–10 %
2 079 kr
2 310 kr
Promo
ML521326
Stekpanna M'COOK 28 cm, handtag i rostfritt stål, Mauviel
–10 %
2 241 kr
2 490 kr
Promo
ML521328
215744 neprilnava panev slip let ceramic 28 cm stribrna nerezova ocel eva solo
–20 %
ES260028
Non-stick stekpanna CHOCO RESTO 28 cm, för induktion, de Buyer
–20 %
943 kr
1 179 kr
Promo
DB848028
Up
Fler produkter

Stekpannor – vilka är de bästa pannorna att steka i?

Stekpannor är ett måste i varje kök. De vanligaste typerna av stekpannor är pannor av aluminium, rostfritt stål, koppar eller gjutjärn. Vart och ett av materialen har sina egna egenskaper och fördelar, som du kan läsa nedan eller i vår kompletta guide om kokkärl här.

Vilka är de bästa stekpanna och vilken typ av mat passar de för?

  • stekpannor i rostfritt stål: för nästan alla typer av mat som du vill steka, bryna eller bryna är de praktiskt taget oförstörbara och materialet erbjuder överlägsen värmefördelning
  • aluminiumgrytor är bäst för att steka enskilda delar av kött, biffar, hamburgare eller stekägg. Aluminiumpannor är lätta och mycket bra på att fördela värme men kom ihåg att de inte håller värmen särskilt bra, så när du lägger mat i den heta pannan kommer temperaturen att fluktuera
  • gjutjärnsstekpannor är bäst för biffar men också för att steka och steka olika typer av mat. Ändå bör du komma ihåg att inte använda dem för livsmedel som tomater och andra sura ingredienser, delikat fisk, ägg eller klibbiga desserter
  • kopparstekpannor värms upp och svalnar snabbt, de ser vackra ut och är en fantastisk dekoration i varje kök, de är perfekta för att laga mat som kräver konstant värme och exakt temperaturkontroll (för fisk, såser eller godis som kola), men de bör inte användas med sura ingredienser som citronsaft, vin eller tomater

Att köpa rätt stekpanna beror också på vilken typ av mat du brukar steka, vilken typ av spis du använder och hur många du brukar laga till. Du kan också kolla vårt urval av wokar och grillpannor.

Är non-stick pannor bra att steka och varför hatar professionella kockar dem?

Non-stick pannor är mycket bekväma och lätta att använda och många älskar att använda dem för alla möjliga kulinariska uppgifter, inklusive stekning, bryning eller stuvning. Ändå måste du veta att de vanligtvis är väldigt känsliga och det är lätt att förstöra deras non-stick beläggning genom att använda fel köksredskap eller för starka, slipande kemikalier. Det är anledningen till att professionella kockar inte använder dem i professionella kök eller på restauranger där stekpannor används hela tiden.

Ändå är non-stick pannor utmärkta verktyg att använda hemma och kombinationen av rostfritt stål och non-stick funktionalitet är perfekt för alla typer av hemkockar, inklusive totala nybörjare. Använd dina non-stick pannor, speciellt för äggrätter, grönsaker, fågel och delikat fisk.

Hur ofta ska du byta ut non-stick pannor?

Enligt vissa allmänna regler bör du byta ut dem ungefär vart femte år men du måste titta på din panna då och då och om du märker att den är skev, repad eller missfärgad bör du sluta använda den omedelbart.

Vilka stekpannor är bäst?

I Kulina hittar du många pålitliga, högkvalitativa stekpannor tillverkade av välkända tillverkare som Zwilling, Fiskars, Fissler, Woll eller WMF. Valet beror på vilket material du föredrar och hur mycket pengar du vill investera i din panna. Välj Tefal om du letar efter en billig stekpanna med non-stick eller välj de Buyer om du har råd med en premiumpanna från en legendarisk fransk tillverkare.

Hur tar man hand om sina stekpannor?

Om du har investerat pengar i en stekpanna av god kvalitet bör du ta hand om den på ett lämpligt sätt som säkerställer lång och hälsosam användning. Hur underhåller du din stekpanna? Följ dessa enkla regler för att njuta av dina kokkärl under lång tid:

  • använd endast silikonredskap på dina non-stick kastruller,
  • tvätta alltid dina kastruller för hand, använd inte starka rengöringsmedel eller skrubbar,
  • torka dina kastruller direkt efter att du har tvättat dem,
  • undvik stora temperaturförändringar (ställ aldrig en het panna under kallt vatten),
  • försök att undvika sur mat och sprayer för matlagning,
  • bestryk pannan efter att ha torkat den med ett tunt lager olja,
  • förvara dina kokkärl ordentligt