Urbeningsknivar

2 items total

Urbeningsknivar – precis vad du behöver för att urbena ditt kött

Vad är en urbeningskniv?

En urbeningskniv är en typ av kökskniv med ett långt, tunt, flexibelt blad med en vass spets. Den används för urbening av kött, fisk och fågel och för att ta bort skinn från kött och fisk. Urbeningsknivar måste vara extremt vassa, och ju längre de håller sig vassa, desto mer hållbara är de.

Hur tar jag hand om min urbeningskniv?

Trots att majoriteten av urbeningsknivar är gjorda av rostfritt stål, som är någorlunda resistent mot rost, kan vatten fortfarande interagera med bladet eller trähandtagen. Därför är det lämpligt att rengöra och torka dina urbeningsknivar för hand direkt efter användning, vilket du bör göra med majoriteten av dina köksknivar. Du bör också förvara din kniv ordentligt efter rengöring genom att placera den i ett knivblock eller på ett magnetställ efteråt.

Hur kan jag hålla en urbeningskniv vass?

För att behålla skärpan på din urbeningsknivs blad måste du komma ihåg två saker.

  • användning av knivvänlig skärbräda som inte skulle matta din kniv. En skärbräda av trä eller bambu eller en skärbräda av högkvalitativ plast är det bästa valet och du hittar dem i Kulina
  • slipa din urbeningskniv regelbundet. Du kan slipa dess icke-tandade blad genom att använda en knivslipare som finns i Kulina
  • placera aldrig en urbeningskniv i en diskmaskin. Skölj bladet i varmt tvålvatten, kör en mjuk trasa längs kanten och torka det omedelbart

Vad skiljer en filékniv från en urbeningskniv?

Filéknivar är kända för sin flexibilitet och knivskarpa blad och de är designade för att skära fisk och ta bort ben. Urbeningsknivar är bättre alternativ för hårdare kött som fläsk, nötkött eller kyckling.

I vår webbutik kan du få förstklassiga urbeningsknivar från tillverkare som F. DIKCK , Wusthofoch Dellinger. Om du lagar mycket kött i ditt kök bör du titta på några av våra mer robusta blad, inklusive slaktknivarna och klyvknivarna och läsa vår shoppingguide på köksknivar här.