Urbeningsknivar

26 items total
Skalkniv 1905 9 cm, F.Dick
Sale
712 kr –22 %
554 kr
FDCK8194709
Urbeningskniv CLASSIC 18 cm, Wüsthof
Sale
1 269 kr –22 %
982 kr
WU1030103818
Skalkniv GO FOR GOLD 7 cm, F.DICK
Sale
735 kr –24 %
554 kr
FDCK814460780
Urbeningskniv SEBRA 16 cm, Forged
Sale
816 kr –20 %
652 kr
FORGEDSDV625037
Urbeningskniv 15 cm, Victorinox
Sale
640 kr –20 %
512 kr
VN5666315
Skalkniv PINK SPIRIT 9 cm, rosa, F.DICK
Sale
615 kr –24 %
463 kr
FDCK817470979
Skalkniv OLIVE 8,5 cm, Forged
Sale
612 kr –20 %
489 kr
FORGEDSDV305102
Skalkniv SEBRA 8,5 cm, Forged
Sale
612 kr –20 %
489 kr
FORGEDSDV625006
Urbeningskniv GOURMET 14 cm, Wüsthof
Sale
590 kr –19 %
475 kr
WU1035046114
Trancherkniv GO FOR GOLD, 21 cm, F.DICK
Sale
1 336 kr –23 %
1 017 kr
FDCK814562180
Urbeningskniv PRO 14 cm, Zwilling
Sale
1 376 kr –40 %
822 kr
ZW38404141
Up
More products

Urbeningsknivar – precis vad du behöver för att urbena ditt kött

Vad är en urbeningskniv?

En urbeningskniv är en typ av kökskniv med ett långt, tunt, flexibelt blad med en vass spets. Den används för urbening av kött, fisk och fågel och för att ta bort skinn från kött och fisk. Urbeningsknivar måste vara extremt vassa, och ju längre de håller sig vassa, desto mer hållbara är de.

Hur tar jag hand om min urbeningskniv?

Trots att majoriteten av urbeningsknivar är gjorda av rostfritt stål, som är någorlunda resistent mot rost, kan vatten fortfarande interagera med bladet eller trähandtagen. Därför är det lämpligt att rengöra och torka dina urbeningsknivar för hand direkt efter användning, vilket du bör göra med majoriteten av dina köksknivar. Du bör också förvara din kniv ordentligt efter rengöring genom att placera den i ett knivblock eller på ett magnetställ efteråt.

Hur kan jag hålla en urbeningskniv vass?

För att behålla skärpan på din urbeningsknivs blad måste du komma ihåg två saker.

  • användning av knivvänlig skärbräda som inte skulle matta din kniv. En skärbräda av trä eller bambu eller en skärbräda av högkvalitativ plast är det bästa valet och du hittar dem i Kulina
  • slipa din urbeningskniv regelbundet. Du kan slipa dess icke-tandade blad genom att använda en knivslipare som finns i Kulina
  • placera aldrig en urbeningskniv i en diskmaskin. Skölj bladet i varmt tvålvatten, kör en mjuk trasa längs kanten och torka det omedelbart

Vad skiljer en filékniv från en urbeningskniv?

Filéknivar är kända för sin flexibilitet och knivskarpa blad och de är designade för att skära fisk och ta bort ben. Urbeningsknivar är bättre alternativ för hårdare kött som fläsk, nötkött eller kyckling.

I vår webbutik kan du få förstklassiga urbeningsknivar från tillverkare som F. DIKCK , Wusthofoch Dellinger. Om du lagar mycket kött i ditt kök bör du titta på några av våra mer robusta blad, inklusive slaktknivarna och klyvknivarna och läsa vår shoppingguide på köksknivar här.