Vägning & mätning
64 items total
Vägning & mätning – vikten av exakt vägning och mätning i köket
Det är viktigt att väga ingredienser för att säkerställa proportionerna som anges i receptet. I Kulina hittar du många olika mätverktyg för att övervaka vikt, volym och temperatur på dina måltider och ingredienser, såsom:
- köksvåg
- mattermometrar
- måttkoppar och kannor
- äggklocka
Varför ska jag väga och mäta mina ingredienser?
Det är viktigt att väga och mäta dina ingredienser medan du lagar mat av flera skäl, av vilka några nämns nedan:
- Förbättra dina matlagningsresultat – Det finns en anledning till varför recept innehåller exakta vikter och proportioner av ingredienserna. Att använda andra mängder än de som rekommenderas kan ha en dramatisk effekt på din måltid. Till exempel kan en kaka som gjordes med för mycket mjöl vara för tjock och torr.
- Noggrannhet – köksmätverktyg såsom mätkoppar eller kannor kan användas för att snabbt och exakt mäta ingredienser och säkerställa att varje sats av slutprodukten smakar likadant
- Komfort och självförtroende – du kan också enkelt ta dig bort från dina kastruller eller till och med lämna köket genom att helt enkelt använda en kökstimer för att spåra hur länge maten tillagas och när den ska komma tillbaka till det.
- Portions- och kalorikontroll – köksvågar och mätverktyg hjälper dig att övervaka de portioner du äter och hålla dig till din kost. Du kan också spåra hur mycket socker eller kolhydrater du äter dagligen.
- Matlagning utan avfall – att väga dina ingredienser kan också hjälpa dig att förhindra matsvinn
- Säkerhet – Det är viktigt att kontrollera matens temperatur för att se till att den är säker att äta. För att göra detta erbjuder vi ett fantastiskt urval av kökstermometrar åt dig.