vispar

1 items total

Muddlers – det viktiga barverktyget för att göra fantastiska cocktails

Vad är muddlers?

En muddler är ett bartenderverktyg som används för att mosa, krossa och blanda ingredienser i cocktails. Det är vanligtvis ett handhållet verktyg med ett långt handtag, vanligtvis tillverkat av trä, metall eller andra material, och ett platt eller rundat mäskhuvud i ena änden. Muddlers används för att frigöra smaker och aromer av färska örter, frukter och andra ingredienser genom att försiktigt mosa dem i botten av ett cocktailglas, longdrinkglas eller cocktailshaker. Muddlers är nödvändig barutrustning gjord för bartenders som älskar att blanda färska ingredienser för att göra sina signaturdrycker, som Mojitos, Old Fashioned och Mint Juleps!

En muddler är lika avgörande för en riktig hemmabar som en barsked eller en anständig cocktailshaker.

Vad används muddlers till?

Muddlers används för att blanda eller mosa ingredienser direkt i en glas- eller cocktailshaker. Denna process hjälper till att extrahera eteriska oljor och smaker från örter, frukter och andra fasta ingredienser, som sedan införlivas i cocktailen. Muddlers används ofta i cocktails som kräver att färska örter, frukter eller socker blandas innan andra flytande ingredienser tillsätts. Klassiska cocktails som Mojito och Old Fashioned involverar ofta blandade ingredienser för att skapa en smakrik bas. Muddlers är särskilt användbara för att blanda färska örter som mynta, basilika och koriander, såväl som frukter som citrusklyftor, bär och gurkskivor. Muddling frigör de aromatiska oljorna och juicerna från dessa ingredienser, vilket förstärker cocktailens övergripande smak.

Hur använder jag en muddler?

Det skulle vara förståeligt om du antog att allt du behövde göra för att korrekt använda en cocktailmuddler var att lägga ingredienserna till en cocktailshaker eller mixerglas och börja smälla ihop dem.

Egentligen är syftet med en cocktail muddler att mala ingredienserna ordentligt för att bevara smaken och frigöra de väsentliga komponenterna. Den bästa metoden för att göra detta är att sätta upp frukten, örterna eller kryddorna på en cocktailshaker eller ett glas och försiktigt trycka och vända röran i ingredienserna flera gånger. Behovet av att blanda ingredienser utan att krossa dem är inspirationen till det räfflade huvudet som undviker att bryta bladen när du rör dig så se till att trycka jämnt för att säkerställa att du inte får blåmärken på ingredienserna. Efter tillsats av vätskan och ytterligare ingredienser, skaka eller vispa blandningen när komponenterna har pulvriserats. Du kan använda dessa tips som en nybörjare för att se till att du blandar dryckerna ordentligt.

Om du gillar det breda utbudet av cocktails vi erbjuder, kanske du också är intresserad av vårt urval av andra bartenderverktyg.