Kinesisk kockkniv PRO 18 cm, Zwilling
Code: ZW38419181Product detailed description
Den kinesiska kockkniven ZWILLING® Pro är idealisk för tillagning av kött, fisk och grönsaker på traditionellt kinesiskt vis. Dess form påminner om en köttyxa, men tjockleken på bladryggen är mindre. Inte så lämplig för gräsklippning.
ZWILLING® Pro-serien
- Kombinerar innovativ teknik, traditionell design och perfekt precision
- Bladet är en blandning av japansk och europeisk skivningskultur
- Pro Touch-skyddets böjda form ger bekvämare, exaktare och säkrare styrning
- Syntetiskt handtag, klassisk design med tre nitar
- Smidig övergång mellan skydd och handtag
- Specialstål tillverkat för ZWILLING J. A. Henckels
- FRIODUR® - fryshärdat blad
- SIGMAFORGE® - smidd i ett stycke
- Hårdhet ca 57 HRC enligt Rockwell
- Handskuren
- Styrning av laserblad
- Tål maskindisk, handdisk rekommenderas
Varumärket ZWILLING från Solingen förnyar ständigt sina produkter. Med nästan tre århundraden av erfarenhet och med hjälp av den italienska arkitekten och designern Matteo Thun har det tyska företaget ZWILLING J. A. Henckels ZWILLING® Pro-serien av knivar blandar det traditionella utseendet på ett tre-rivet handtag med en innovativ knivskyddsform. Det böjda skyddet ger oöverträffad komfort när du skär med en vaggande rörelse.
När det gäller ZWILLING® Pro-serien har företagets designers beaktat flera aspekter: utseende, form, funktion, material och känslan av användning. Blandningen av tradition och innovation har resulterat i en fenomenal serie knivar av högsta kvalitet och perfekt form med ett blad som kombinerar europeisk och japansk skärkultur. Det smala handtaget leder dig intuitivt till ett säkert grepp, knivarna är vassa, bekväma att hålla och har lång livslängd.
Använda tekniker och material
För tillverkningen av knivarna används speciellt högkvalitativt stål med en optimal mängd krom och kol, som tillverkas enligt specifika krav exklusivt för ZWILLING J. A. Henckels. Med en Rockwell-hårdhet på ca 57 HRC är detta stål flexibelt, har god initial skärförmåga, lång bladlivslängd och perfekt korrosionsbeständighet. Knivar tillverkade av detta specialstål är också lätta att slipa. Bekräftelsen på det korrekta "receptet" för dess produktion är det faktum att över 100 miljoner knivar redan har tillverkats av det utan någon förändring av den kemiska sammansättningen.
Stålets egenskaper förbättras ytterligare för knivtillverkning genom en speciell patenterad FRIODUR®-härdningsmetod, där stålet fryses till -70 °C efter upphettning till en temperatur på över 1000 °C och härdning, och sedan upphettas ytterligare två gånger till en temperatur på ca 250 °C. Den resulterande molekylära strukturen ökar knivens hårdhet, seghet och korrosionsbeständighet avsevärt.
Bladet är smidd ur ett enda stycke stål med SIGMAFORGE®-metoden, som förbättrar stålets egenskaper. Blad som smitts på detta sätt har en tätare och mer homogen struktur, vilket ger större styrka, seghet och motståndskraft mot slöhet.
Det stabila bladet och bladets perfekta geometri ger enastående skärprestanda och exakt kontroll vid skärningen. Den skarpa vinkeln ger ännu bättre skärpa, vilket gör skivandet mer njutbart. Tack vare det kilformade snittet penetrerar kniven maten utan ansträngning. Hållarens form gör det lättare att intuitivt använda kniven för enkel och exakt skärning.
Pro Touch-skyddet är integrerat som en del av stålbladet i ett stycke. Säkerställer korrekt viktfördelning och ger exakt knivstyrning. Fästet på skyddet på ZWILLING® Pro-knivarna övergår smidigt till toppen av ricasso för ett ännu bekvämare grepp.
Det ergonomiska handtaget är tillverkat av ett slitstarkt syntetmaterial som är splitterfritt, slagtåligt och beständigt mot livsmedelssyror. Den tål maskindisk. Skaften är fästa vid skaftet med tre nitar. Den perfekta sammanfogningen av de enskilda delarna förhindrar att avlagringar och bakterier fastnar, så att knivarna uppfyller strikta hygienkrav.
Underhåll av knivar ZWILLING
Knivar med plasthandtag kan diskas i diskmaskin, men handdiskning rekommenderas eftersom det är skonsammare mot kniven. Om du föredrar att diska i diskmaskin bör du tänka på att knivar av hög kvalitet kan skadas om de kommer i kontakt med andra bestick, kastruller eller stekpannor under diskprocessen. När du ställer in disk i diskmaskinen är det därför viktigt att kontrollera att knivarna inte kan komma i kontakt med andra föremål. Tillverkaren rekommenderar också ett ekonomiprogram med en maxtemperatur på 55 °C för eventuell användning av diskmaskinen.
Knivslipning ZWILLING
Alla knivar behöver slipas då och då. För slipning av knivar från ZWILLING® Pro-serien rekommenderar vi den 23 cm långa hårdmetallbelagda vässaren TWIN® 1731, även vässare och brynsten ZWILLING kan användas. Vi erbjuder även originalslipning direkt hos tillverkaren - vi kan ordna så att kniven skickas till ZWILLING J. A. Henckels i Tyskland. Vid behov kan vi även rekommendera ett bestick med erfarenhet av att slipa knivar av märket ZWILLING i Prag.
Additional parameters
Category: | Kockknivar |
---|---|
Weight: | 0.56 kg |
Margin: | E |
K překladu: | CZ AUTO |
Samling: | ZWILLING Pro |
Storlek: | 18 cm |
Styck i ett set: | 1 ks |
Bladlängd: | 18 cm |
Produkttyp: | Kökskniv |
Producent: | ZWILLING |
Margin-category: | B |
Be the first who will post an article to this item!
✓ Naprostá špička mezi výrobci kuchyňských produktů |
Solingenská značka ZWILLING se za svou 300letou historii vyšvihla mezi špičku výrobců kuchyňského sortimentu. V její nabídce najdete kvalitní kované nože a nůžky, elegantní nerezové nádobí, pomocníky do kuchyně či krásné manikúry. Dlouholetý úspěch značky ZWILLING tkví především v používání kvalitních materiálů a moderních technologií výroby, které jdou ruku v ruce s kvalitním řemeslným zpracováním.
Německá společnost ZWILLING J. A. Henckels je jednou z nejstarších značek na světě. Od roku 1731 až do dnešních dnů vyrábí produkty vysoké kvality, s vynikající kvalitou zpracování a ze špičkových materiálů. Mezinárodní úspěch značky se zakládá na neustálých inovacích, kvalitě používané oceli a spojení tradice s novými technologiemi. Historickým milníkem firmy, jejíž mistrovství spočívá především ve výrobě nožů, byl objev metody tvrzení oceli mrazem. Ta zásadně zvyšuje tvrdost, houževnatost a odolnost proti korozi. Svůj vynález firma nechala patentovat pod ochrannou známkou FRIODUR®. Dnes jsou výrobky společnosti ZWILLING J. A. Henckels prodávány ve více než 100 zemích po celém světě a její sortiment obsahuje nože rozličných velikostí a tvarů, příbory, nerezové nádobí, pánve, kuchyňské náčiní, nůžky a manikúry. Nesmí chybět ani příslušenství k nožům jako bloky a magnetické lišty na nože, brousky a ocílky či nezbytná prkénka na krájení.