Kockkniv TWIN CUISINE, Zwilling

Code: ZW30341201
Brand: ZWILLING
2 163 kr –11 %
Kockkniv TWIN CUISINE, Zwilling
2 163 kr –11 % 1 914 kr
Lager (1 pcs)

TWIN® Cuisine Knife är en robust, kraftig kniv med ett brett blad med en fin men hållbar egg. Ett allroundverktyg för proffs och hobbykockar som rensar grönsaker men även hackar örter eller kotletter.

Detailed information

Product detailed description

TWIN® Cuisine Knife är en robust, kraftig kniv med ett brett blad med en fin men hållbar egg. Ett allroundverktyg för proffs och hobbykockar som rensar grönsaker men även hackar örter eller kotletter.

Serie TWIN® Kök

  • Revolutionerande design, ergonomiskt syntetiskt handtag med applikation i rostfritt stål
  • Innovativ tillverkningsteknik - exklusivt helt horisontellt skaft utan nitar
  • Standard för mecenatskap
  • Smidig övergång mellan skydd och handtag
  • Specialstål tillverkat för ZWILLING J. A. Henckels
  • FRIODUR® blad, fryshärdat
  • SIGMAFORGE®-kniv - smidd ur ett enda stycke
  • Hårdhet ca 57 HRC Rockwell-skala
  • Precisionsslipning, handslipning - knivarna är vassa och håller sig vassa länge
  • Styrning av laserblad
  • Livstidsgaranti mot tillverkningsfel i bladet
  • Knivar kan diskas i diskmaskin - handdiskning rekommenderas dock
  • Produkten har vunnit prestigefyllda designutmärkelser: Red Dot Design Award och GOOD DESIGN

Knivar i serien TWIN® Cuisine från det tyska företaget ZWILLING J. A. Henckels är den perfekta syntesen av ett modernt knivkoncept med ett hållbart plasthandtag och en beprövad full tang - men på ett nytt sätt. Det revolutionerande horisontella skaftet på dessa knivar är en kompromisslöst perfekt designlösning, och applikationen i rostfritt stål med varumärkeslogotypen på skaftets häl ger knivarna en synlig markering av exklusivitet och tillförlitlighet. Med sin innovativa design uppfyller TWIN® Cuisine-knivarna de högsta kraven på användarvänlighet och exakt knivkontroll.

Använda tekniker och material

För tillverkningen av knivarna användes ett speciellt högkvalitativt stål med en optimal mängd krom och kol, tillverkat enligt särskilda krav exklusivt för ZWILLING J. A. Henckels. Med en Rockwell-hårdhet på ca 57 HRC är detta stål flexibelt, har god initial skärförmåga, lång bladlivslängd och perfekt korrosionsbeständighet. Knivar tillverkade av detta specialstål är också lätta att slipa. Det korrekta "receptet" för tillverkningen bekräftas av det faktum att över 100 miljoner knivar redan har tillverkats av det utan att stålets sammansättning har ändrats.

Stålets egenskaper förbättras ytterligare för knivtillverkning genom en speciell patenterad FRIODUR®-härdningsmetod, där stålet fryses till -70 °C efter upphettning till en temperatur på över 1000 °C och härdning, och sedan upphettas ytterligare två gånger till en temperatur på ca 250 °C. Den resulterande molekylära strukturen ökar knivens hårdhet, seghet och korrosionsbeständighet avsevärt.

Bladet är smidd ur ett enda stycke stål med SIGMAFORGE®-metoden, som förbättrar stålets egenskaper. Blad som smitts på detta sätt har en tätare och mer homogen struktur, vilket ger större styrka, seghet och motståndskraft mot slöhet.

Det stabila bladet och bladets perfekta geometri ger enastående skärprestanda och exakt kontroll vid skärningen. Den skarpa vinkeln ger ännu bättre skärpa, vilket gör skivandet mer njutbart. Tack vare det kilformade snittet penetrerar kniven maten utan ansträngning. Hållarens form gör det lättare att intuitivt använda kniven för enkel och exakt skärning.

Standardskyddet är integrerat som en del av bladet i ett stycke stål. Säkerställer korrekt viktfördelning, skyddar fingrarna från att glida på bladet och säkerställer exakt kontroll av kniven.

Det revolutionerande, ergonomiska handtaget är tillverkat av ett slitstarkt syntetmaterial som är splitterfritt, motståndskraftigt mot stötar och livsmedelssyror och tål maskindisk. Den horisontella fästningen av stammen till skaftet skapar en exceptionell design som fångar blicken vid första anblicken. Det finns också en applikation i rostfritt stål på handtagets häl med varumärkeslogotypen ZWILLING. Detta ger kniven en tydlig prägel av exklusivitet och tillförlitlighet. Den sofistikerade utformningen av TWIN® Cuisine-kniven uppskattas bäst när du upptäcker att appen också hjälper till att balansera kniven perfekt.

Det horisontella skaftet är tillverkat med ny smidesteknik från ZWILLING J. A. Henckels, gör det möjligt att skapa en kniv med harmoniskt fördelad vikt. Den perfekta sammanfogningen av de enskilda delarna förhindrar också att avlagringar och bakterier fastnar, så att knivarna uppfyller strikta hygienkrav.

Underhåll av knivar ZWILLING

Knivar med plasthandtag kan diskas i diskmaskin, men handdiskning rekommenderas eftersom det är skonsammare mot kniven. Om du föredrar att diska i diskmaskin bör du tänka på att knivar av hög kvalitet kan skadas om de kommer i kontakt med andra bestick, kastruller eller stekpannor under diskprocessen. När du ställer in disk i diskmaskinen är det därför viktigt att kontrollera att knivarna inte kan komma i kontakt med andra föremål. Tillverkaren rekommenderar också ett ekonomiprogram med en maxtemperatur på 55 °C för eventuell användning av diskmaskinen.

Knivslipning ZWILLING

Alla knivar behöver slipas då och då. För slipning av knivar från TWIN® Cuisine-serien kan vi rekommendera alla ZWILLING slipmaskiner och brynen i vårt sortiment, eller så kan du också använda slipstenar. Vi erbjuder även originalslipning direkt hos tillverkaren - vi kan ordna så att kniven skickas till ZWILLING J. A. Henckels i Tyskland. Vid behov kan vi även rekommendera ett bestick med erfarenhet av att slipa knivar av märket ZWILLING i Prag.

Additional parameters

Category: Kockknivar
Weight: 0.37 kg
Margin: E
K překladu: CZ AUTO
Samling: ZWILLING TWIN® Cuisine
Storlek: 20 cm
Styck i ett set: 1 ks
Bladlängd: 20 cm
Produktinformation: Diskmaskinssäker
Produkttyp: Kökskniv
Producent: ZWILLING
Margin-category: B

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

✓ Naprostá špička mezi výrobci kuchyňských produktů
✓ Dlouholetá historie, moderní technologie výroby a inovace 
Kalení oceli mrazem - technika FRIODUR® - zvyšuje tvrdost a odolnost čepelí
Nože, příbory, nerezové nádobí, manikúry apod.

104438

Solingenská značka ZWILLING se za svou 300letou historii vyšvihla mezi špičku výrobců kuchyňského sortimentu. V její nabídce najdete kvalitní kované nože a nůžky, elegantní nerezové nádobí, pomocníky do kuchyně či krásné manikúry. Dlouholetý úspěch značky ZWILLING tkví především v používání kvalitních materiálů a moderních technologií výroby, které jdou ruku v ruce s kvalitním řemeslným zpracováním.

Německá společnost ZWILLING J. A. Henckels je jednou z nejstarších značek na světě. Od roku 1731 až do dnešních dnů vyrábí produkty vysoké kvality, s vynikající kvalitou zpracování a ze špičkových materiálů. Mezinárodní úspěch značky se zakládá na neustálých inovacích, kvalitě používané oceli a spojení tradice s novými technologiemi. Historickým milníkem firmy, jejíž mistrovství spočívá především ve výrobě nožů, byl objev metody tvrzení oceli mrazem. Ta zásadně zvyšuje tvrdost, houževnatost a odolnost proti korozi. Svůj vynález firma nechala patentovat pod ochrannou známkou FRIODUR®. Dnes jsou výrobky společnosti ZWILLING J. A. Henckels prodávány ve více než 100 zemích po celém světě a její sortiment obsahuje nože rozličných velikostí a tvarů, příbory, nerezové nádobí, pánve, kuchyňské náčiní, nůžky a manikúry. Nesmí chybět ani příslušenství k nožům jako bloky a magnetické lišty na nože, brousky a ocílky či nezbytná prkénka na krájení.