Kockknivar

34 items total
Kockkniv KINEO 20 cm, WMF
Sale
705 kr –15 %
599 kr
WM1896156032
Kockkniv GRAND GOURMET 20 cm, WMF
Sale
1 312 kr –20 %
1 049 kr
WM1880396032
Kockkniv CLASSIC 20 cm, Wüsthof
Sale
1 525 kr –22 %
1 182 kr
WU458220
Kockkniv CLASSIC LINE 20 cm, WMF
Sale
531 kr –21 %
415 kr
WM1874666030
Kockkniv PERFORMER 20 cm, Wüsthof
Sale
3 377 kr –10 %
3 039 kr
WU1061200120
Kockkniv FOUR STAR 20 cm, Zwilling
Sale
1 453 kr –37 %
912 kr
ZW31071201
Kockkniv GOURMET 20 cm, Wüsthof
Sale
880 kr –10 %
792 kr
WU456220
Kockkniv CLASSIC WHITE 20 cm, Wüsthof
Sale
1 525 kr –22 %
1 182 kr
WU1040200120
Kockkniv Amici Wüsthof 20 cm
Sale
2 944 kr –22 %
2 283 kr
WU1011300120
Kockkniv K2213244 20 cm, Tefal
Sale
251 kr –20 %
200 kr
TEFK2213244
Kockkniv URBAN FARMER 20 cm, Wüsthof
Sale
1 237 kr –10 %
1 113 kr
WU1025244820
Up
More products

Kockknivar - en kniv varje kök behöver

Vad är en kockkniv?

En kockkniv är en mycket mångsidig kökskniv som används för många kulinariska uppgifter (för att skära kött, skiva och strimla grönsaker) och en av tre knivar som bör finnas i varje kök och till hands för varje kock (kolla vår komplett guide om köksknivar för att kontrollera de återstående två knivarna du definitivt bör investera i).

Kockkniven har ett brett blad som böjer sig uppåt för att bilda en spets. Bladlängden är vanligtvis 18-24 cm.

Vad är skillnaden mellan en kockkniv och en Santoku-kniv?

Hemmakockar och professionella kockar använder både Santoku och kockknivar för en mängd olika skäruppgifter. Vilka är de grundläggande skillnaderna mellan dessa två typer av knivar? Kockknivar har längre blad och deras blad är dubbelfasad i motsats till Santoku-knivar som vanligtvis är enkelfasade. Formen på ett kockknivs blad gör att du vaggar bladet framåt och med en Santoku-kniv skär du med ett enda snitt nedåt.

Vad används kockkniven till?

Det böjda bladet på en kockkniv möjliggör en "gungande" skärmetod, vilket tillsammans med ett brett blad gör kockkniven till det perfekta verktyget för:

  • hacka och tärna massor av grönsaker på en gång
  • skära, skiva och sönderdela kött
  • skiva ost
  • skära, hacka eller tärna frukt och nötter

I Kulina hittar du kvalitetskockknivar tillverkade av pålitliga märken som tål slitage. Kontrollera knivarna med Wusthof, Zwilling eller WMF. Du kan också kolla in våra bästsäljande kockknivar här.

Hur slipar man en kockkniv?

Om du använder din kockkniv dagligen bör du slipa den ganska ofta - åtminstone varannan vecka med en knivslipare. Bästa sättet att slipa din Kockkniv är med ett bryne som du ska slipa den med i 15-20 grader på båda sidor eller med en stålstav. Du kan också ta din kniv till en specialist.

Hur tar man hand om sin Santoku-kniv?

Kvalitetskockknivar är en investering, så om du vill att din kniv ska hålla i evigheter, se till att du följer dessa enkla regler för rengöring och förvaring av dina knivar:

  • knivar är ofta diskmaskinssäkra men vi rekommenderar att du rengör kniven för hand eftersom diskmedel kan skada ytan på ett stålblad
  • om en kniv har ett träskaft, lägg den inte i diskmaskinen
  • För att förhindra att trähandtag blir torra, olja in dem regelbundet med linolja eller bivax
  • förvara dina knivar separat så att bladen inte blir matta. Använd ett knivblock eller ett knivfodral
  • slipa din kniv regelbundet