Kökskniv PROFESSIONAL"S 10 cm, Zwilling
Code: ZW31020101Product detailed description
PROFESSIONAL "S" spikkniv är en liten, lätt och mångsidig kniv med fin egg och ett mediumspetsigt blad. Den är lämplig för kryddning och tillagning av kött, skalning, skivning, rengöring eller dekorering av frukt och grönsaker.
Serie PROFESSIONAL "S"
- En klassiker bland kvalitetsknivar
- Ergonomiskt syntethandtag i traditionell design med tre nitar
- Standard för mecenatskap
- Smidig övergång mellan skydd och handtag
- Specialstål tillverkat för ZWILLING J. A. Henckels
- FRIODUR® blad, fryshärdat
- SIGMAFORGE®-kniv - smidd ur ett enda stycke
- Hårdhet ca 57 HRC Rockwell-skala
- Manuell slipning
- Styrning av laserblad
- Livstidsgaranti mot tillverkningsfel i bladet
- Knivar kan diskas i diskmaskin - handdiskning rekommenderas dock
Knivarna i PROFESSIONAL "S"-serien är kända över hela världen för sitt gedigna hantverk, optimala viktfördelning och säkra användning. Det här är klassiska knivar i en design med tre nitar som har en hög och långvarig skärpa tack vare användningen av specialstål och exakt handslipning. Professionella kockar över hela världen litar på dem, prova dem själva! Efter den första användningen kommer du inte att vilja byta.
Använda tekniker och material
För tillverkningen av knivarna användes ett speciellt högkvalitativt stål med en optimal mängd krom och kol, tillverkat enligt särskilda krav exklusivt för ZWILLING J. A. Henckels. Med en Rockwell-hårdhet på ca 57 HRC är detta stål flexibelt, har god initial skärförmåga, lång bladlivslängd och perfekt korrosionsbeständighet. Knivar tillverkade av detta specialstål är också lätta att slipa. Det korrekta "receptet" för tillverkningen bekräftas av det faktum att över 100 miljoner knivar redan har tillverkats av det utan att stålets sammansättning har ändrats.
Stålets egenskaper förbättras ytterligare för knivtillverkning genom en speciell patenterad FRIODUR®-härdningsmetod, där stålet fryses till -70 °C efter upphettning till en temperatur på över 1000 °C och härdning, och sedan upphettas ytterligare två gånger till en temperatur på ca 250 °C. Den resulterande molekylära strukturen ökar knivens hårdhet, seghet och korrosionsbeständighet avsevärt.
Bladet är smidd ur ett enda stycke stål med SIGMAFORGE®-metoden, som förbättrar stålets egenskaper. Blad som smitts på detta sätt har en tätare och mer homogen struktur, vilket ger större styrka, seghet och motståndskraft mot slöhet.
Det stabila bladet och bladets perfekta geometri ger enastående skärprestanda och exakt kontroll vid skärningen. Den skarpa vinkeln ger ännu bättre skärpa, vilket gör skivandet mer njutbart. Tack vare det kilformade snittet penetrerar kniven maten utan ansträngning. Hållarens form gör det lättare att intuitivt använda kniven för enkel och exakt skärning.
Standardskyddet är integrerat som en del av bladet i ett stycke stål. Säkerställer korrekt viktfördelning, skyddar fingrarna från att glida på bladet och säkerställer exakt kontroll av kniven.
Det ergonomiska handtaget är tillverkat av ett slitstarkt syntetmaterial som är splitterfritt, slagtåligt och beständigt mot livsmedelssyror. Den tål maskindisk. Skaften är fästa vid skaftet med tre nitar. Den perfekta sammanfogningen av de enskilda delarna förhindrar att avlagringar och bakterier fastnar, så att knivarna uppfyller strikta hygienkrav.
Underhåll av knivar ZWILLING
Knivar med plasthandtag kan diskas i diskmaskin, men handdiskning rekommenderas eftersom det är skonsammare mot kniven. Om du föredrar att diska i diskmaskin bör du tänka på att knivar av hög kvalitet kan skadas om de kommer i kontakt med andra bestick, kastruller eller stekpannor under diskprocessen. När du ställer in disk i diskmaskinen är det därför viktigt att kontrollera att knivarna inte kan komma i kontakt med andra föremål. Tillverkaren rekommenderar också ett ekonomiprogram med en maxtemperatur på 55 °C för eventuell användning av diskmaskinen.
Knivslipning ZWILLING
Alla knivar behöver slipas då och då. För att slipa knivar från PROFESSIONAL "S"-serien kan vi rekommendera alla slipare och brynen ZWILLING, som du hittar i vårt erbjudande, eller så kan du också använda slipstenar. Vi erbjuder även originalslipning direkt hos tillverkaren - vi kan ordna så att kniven skickas till ZWILLING J. A. Henckels i Tyskland. Vid behov kan vi även rekommendera ett bestick med erfarenhet av att slipa knivar av märket ZWILLING i Prag.
Additional parameters
Category: | Späckknivar |
---|---|
Weight: | 0.14 kg |
Margin: | D |
K překladu: | CZ AUTO |
Samling: | ZWILLING PROFESSIONAL "S" |
Storlek: | 10 cm |
Styck i ett set: | 1 ks |
Bladlängd: | 10 cm |
Produktinformation: | Diskmaskinssäker |
Produkttyp: | Knivar för speciella ändamål |
Producent: | ZWILLING |
Margin-category: | B |
Be the first who will post an article to this item!
✓ Naprostá špička mezi výrobci kuchyňských produktů |
Solingenská značka ZWILLING se za svou 300letou historii vyšvihla mezi špičku výrobců kuchyňského sortimentu. V její nabídce najdete kvalitní kované nože a nůžky, elegantní nerezové nádobí, pomocníky do kuchyně či krásné manikúry. Dlouholetý úspěch značky ZWILLING tkví především v používání kvalitních materiálů a moderních technologií výroby, které jdou ruku v ruce s kvalitním řemeslným zpracováním.
Německá společnost ZWILLING J. A. Henckels je jednou z nejstarších značek na světě. Od roku 1731 až do dnešních dnů vyrábí produkty vysoké kvality, s vynikající kvalitou zpracování a ze špičkových materiálů. Mezinárodní úspěch značky se zakládá na neustálých inovacích, kvalitě používané oceli a spojení tradice s novými technologiemi. Historickým milníkem firmy, jejíž mistrovství spočívá především ve výrobě nožů, byl objev metody tvrzení oceli mrazem. Ta zásadně zvyšuje tvrdost, houževnatost a odolnost proti korozi. Svůj vynález firma nechala patentovat pod ochrannou známkou FRIODUR®. Dnes jsou výrobky společnosti ZWILLING J. A. Henckels prodávány ve více než 100 zemích po celém světě a její sortiment obsahuje nože rozličných velikostí a tvarů, příbory, nerezové nádobí, pánve, kuchyňské náčiní, nůžky a manikúry. Nesmí chybět ani příslušenství k nožům jako bloky a magnetické lišty na nože, brousky a ocílky či nezbytná prkénka na krájení.