Japansk köttkniv GYUTOH 5000FCD 16 cm, Miyabi

Code: MB34681161
Akce Sticker
Brand: MIYABI
2 587 kr –15 %
Japansk köttkniv GYUTOH 5000FCD 16 cm, Miyabi
2 587 kr –15 % 2 176 kr
Lager (3 pcs)

"Ett kök där du inte kan hitta en bra kniv är inte ett kök."

Detailed information

Product detailed description

"Ett kök där du inte kan hitta en bra kniv är inte ett kök."

Masaharu Morimoto, japansk köksexpert och kock

Extremt vass japansk kniv GYUTOH imponerar med sitt stabila blad i en autentisk japansk form. Kniven har exceptionell skärkraft och är idealisk för att skära och skiva kött. Det 16 cm långa bladet, det utskurna skyddet och det bekväma "D"-formade handtaget säkerställer att du har full kontroll över din skärning. Kniven GYUTOH har också blivit populär bland västerländska kockar.

Specifikationer: bladlängd 16 cm, handtagslängd 11,4 cm, vikt 187 g

Nöjet med matlagning börjar med förberedelserna, där kniven spelar en oöverträffad huvudroll. De japanska knivarna i serien MIYABI 5000FCD guidar dig elegant genom alla ritualer vid matlagning. Knivar med traditionella handtag och en variabel damascenerbladdesign har utvecklats med tonvikt på elegans och maximal funktionalitet .

Kärnan är tillverkad av FC61 dubbelhärdat kromstål. För att uppnå ännu bättre egenskaper användes en unik CRYODUR®-härdningsprocess, under vilken stålet kyls till -196°C. Det resulterande materialet har en exceptionell hårdhet. Damascenerlooken skapas av ytterligare 48 lager av rostfritt stål, och mönstret på varje kniv är unikt. Honbazukes traditionella handslipning är beprövad genom hundratals års arbete av mästerknivmakare. Det är en slipningsprocess i flera steg, där kniven först slipas med en vertikal och horisontell roterande slipsten och slutligen poleras med ett honingsband i läder. Den symmetriska slipningen och Katana-eggen gör det enkelt att tränga igenom råmaterial. Det utskurna skyddet förhindrar att fingrarna glider på bladet.

Det D-formade handtaget ger perfekt skärkontroll och effektivt stöd vid skivning. Det robusta handtaget av exotiskt Cocobolo Pakka-trä är inte bara perfekt balanserat, utan även formstabilt. Den mörka nyansen i träet ger ett lyxigt intryck. Det mörka handtagets elegans förstärks av sofistikerade dekorativa element. Den dekorativa linjen är gjord i rött, som i Japan symboliserar passion, uppriktighet och entusiasm. De fina detaljerna i form av en mosaiknål och en bas i rostfritt stål med logotyp, kommer att illustrera atmosfären i Fjärran Östern. Knivens perfekta balans ger komfort och förhindrar trötthet i handen. Knivar MIYABI 5000FCD kommer helt att tillfredsställa din önskan om ett precisionsverktyg av japanskt ursprung.

  • Extremt hård kärna av dubbelhärdat kromstål FC61
  • Fin hårdmetall 61 HRC
  • Hårdhet 60 Rockwell
  • CRYODUR® - en unik metod för fryshärdning/anlöpning
  • 49 lager av stål
  • Damascenerblad - variabelt mönster från olika vinklar
  • Extra rundad bladform
  • Utskärningsskydd ökar säkerheten vid användning
  • Autentisk, smal japansk form
  • Blad Katana egg
  • Symmetrisk skärning
  • Honbazuke unik trefasig handslipning
  • Hög bladhållfasthet, korrosionsbeständighet och optimal flexibilitet
  • Ergonomiskt och formstabilt handtag av exotiskt Cocobolo Pakka-trä
  • Perfekt balans för bekväm hantering av kniven
  • Fot i rostfritt stål med logotyp
  • Rekommenderas inte att diskas i diskmaskin
  • Livstidsgaranti mot tillverkningsfel i bladet

Skönhet och precision är kännetecken för den japanska kulturen, och varumärket hedrar samma filosofi MIYABI i Seki, Japan, centrum för japanska bestick sedan 1300-talet. Den japanska traditionella knivtillverkaren har kombinerat sitt precisionshantverk med de beprövade tillverkningsprocesserna och standarderna hos det tyska varumärket ZWILLING J. A. HENKELS. Företagsgruppen ZWILLING kunde därmed utöka sin portfölj genom att tillverka sina egna autentiska japanska knivar mitt i hjärtat av den japanska knivindustrin.

Japansk svärdstillverkning har varit en tradition i den uppgående solens land i många århundraden. Samurajsvärd var och är beundrade för sin unika elegans, skärpa, skönhet och tekniska perfektion. De precisionstillverkade instrumenten från MIYABI med äkta japanska blad är en värdig efterföljare till denna tradition. Den fantastiska, nästan "kirurgiska" skärpan hos knivarna bevarar strukturen hos de råvaror som används . Var lika krävande som de japanska kockarna och ditt mål kommer alltid att vara en perfekt välsmakande rätt.

Rekommendationer och underhåll:

  • Använd inte knivarna för att skära extremt hårda ingredienser, t.ex. frysta livsmedel
  • Utsätt inte kniven för långvarig kontakt med vatten eller salt
  • Undvik att böja kniven
  • För att bibehålla skärpan är det lämpligt att tvätta kniven för hand med ett milt rengöringsmedel efter användning och torka omedelbart
  • Skyddar bladet från stötar
  • Om du inte använder kniven under en längre tid är det lämpligt att linda in den i torrt tyg eller tidningspapper. Bläckoljan som används i tidningstryckeriet skyddar bladet från eventuell korrosion
  • Bladet kan torkas av med en trasa indränkt i olja som en del av skötseln, vilket ökar korrosionsbeständigheten
  • Förvara kniven på en säker plats

Additional parameters

Category: Japanska knivar
Weight: 0.36 kg
Margin: E
K překladu: CZ AUTO
Samling: MIYABI 5000FCD
Storlek: 16 cm
Styck i ett set: 1 ks
Bladlängd: 16 cm
Produkttyp: Japansk och Santoku kniv
Producent: MIYABI
Margin-category: B

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Špičkový japonský výrobce nožů
✓ Spojení japonské nožířské tradice s německou společností Zwilling
Luxusní výjimečně ostré nože
✓ Široký sortiment příslušenství k nožům

104382

Tradiční japonský výrobce nožů Miyabi spojil precizní řemeslné zpracování s osvědčenými výrobními postupy a standardy německé společnosti ZWILLING J. A. HENCKELS. Výsledkem této vzájemné spolupráce jsou luxusní, krásné a výjimečně ostré nože, stavící na tradici japonského nožířského umění.

Nože Miyabi si berou to nejlepší z japonské nožířské tradice a německého inženýrství. Vyráběny jsou v japonském Seki, vyhlášeném centru nožířského řemesla, a od roku 2004 se dílna stala součástí společnosti Zwilling J. A. Henckels. Kromě jedinečného řemeslného zpracování je značka světově proslulá svými ostrými čepelemi, které uhranou na první pohled. Jejich výroba probíhá pod dohledem skutečných mistrů, kteří své znalosti dědí z generace na generaci. Kromě samotných nožů v Miyabi vyrábí i příslušenství: dřevěná krájecí prkénka, bloky z bambusového dřeva a brusné kameny či brousky.