Japansk skärkniv CHUTOH 7000D 16 cm, MIYABI
Code: MB34542161Related products
Product detailed description
"Varje kocks kniv är en glimt av hans själ."
Rokusaburo Michiba, expert på japanska köket och kock
Extremt vass medelstor japansk kniv CHUTOH, perfekt för att skära kött eller fisk i skivor. Det tunna och stabila 16 cm långa bladet säkerställer att du har full kontroll över din skärning. Med den här kniven kan du skära kött med kirurgisk precision. Förutom kött kan CHUTOH även användas för större bitar av grönsaker och frukt. Detta exceptionella skivverktyg med ett bekvämt handtag bör inte saknas i den nödvändiga utrustningen för inte bara asiatiska kockar.
Specifikationer: bladlängd 16 cm, handtagslängd 14 cm, vikt 0,443 kg
Knivarna i serien MIYABI 7000D kännetecknas av högkvalitativt utförande - betoningen på estetik kan inte förnekas från första anblicken. Det robusta, kraftigare svarta handtaget kombineras med rostfritt stål för att skapa en modern look. Den högre vikten på knivarna och den extrema skärpan i denna serie gör att du fullt ut kan utnyttja skärpotentialen hos knivens egen vikt. Seriens viktär jämförbar med knivar i västerländsk stil, vilket kommer att uppskattas särskilt av dem som gillar att arbeta med tyngre verktyg. Skyddet är integrerat som en del av klingan och tillverkat av ett enda stycke stål. Säkerställer korrekt viktfördelning och ger exakt och säker knivstyrning. De rostfria stålbeslagen på skyddet övergår sömlöst i handtaget och ökar dess styrka.
Knivens kärna är tillverkad av CMV60-stål med hög hårdhet som innehåller kobolt, molybden och vanadin. För att uppnå ännu bättre egenskaper användes en unik CRYODUR®-härdningsprocess, under vilken stålet kyls till -196°C. Det resulterande materialet har en exceptionell hårdhet. Damascenerutseendet skapas av ytterligare 64 lager rostfritt stål med två olika hårdheter, mönstret på varje kniv är unikt. Honbazukes traditionella handslipning är beprövad genom hundratals års arbete av mästerknivmakare. Det är en slipningsprocess i flera steg, där kniven först slipas med en vertikal och horisontell roterande slipsten och slutligen poleras med ett honingsband i läder. Den symmetriska slipningen och Katana Edge-bladet gör det enkelt att tränga igenom råmaterial. Det utskurna skyddet förhindrar att fingrarna glider på bladet.
Det D-formade handtaget ger perfekt skärkontroll och effektivt stöd vid skivning. Kompositmaterialet Micarta som används har samma utseende som trä men är mycket mer motståndskraftigt mot sura miljöer. Knivarna i MIYABI 7000D -serien kombinerar japansk knivkultur med den tyngre kategorin av västerländsk stil.
- Extremt hård CMV 60 stålkärna
- Stål med hög kolhalt
- Hårdhet 60 Rockwell
- CRYODUR® - en unik metod för fryshärdning/anlöpning
- 64 lager av stål
- Damascenerklinga (blommig)
- Utskärningsskydd ökar säkerheten vid användning
- Autentisk, smal japansk form
- Katana kant
- Symmetrisk skärning
- Honbazuke unik trefasig handslipning
- Hög bladhållfasthet, korrosionsbeständighet och optimal flexibilitet
- Bekvämt D-format handtag av en kombination av Micarta (harts + linne) och rostfritt stål
- Perfekt balans för bekväm hantering av kniven
- Knivar med högre vikt
- Fot i rostfritt stål med logotyp
- Kan inte diskas i maskin
Skönhet och precision är kännetecken för den japanska kulturen, och varumärket hedrar samma filosofi MIYABI i Seki, Japan, centrum för japanska bestick sedan 1300-talet. Den japanska traditionella knivtillverkaren har kombinerat sitt precisionshantverk med de beprövade tillverkningsprocesserna och standarderna hos det tyska varumärket ZWILLING J. A. HENKELS. Företagsgruppen ZWILLING kunde därmed utöka sin portfölj genom att tillverka sina egna autentiska japanska knivar mitt i hjärtat av den japanska knivindustrin.
Japansk svärdstillverkning har varit en tradition i den uppgående solens land i många århundraden. Samurajsvärd var och är beundrade för sin unika elegans, skärpa, skönhet och tekniska perfektion. De precisionstillverkade instrumenten från MIYABI med äkta japanska blad är en värdig efterföljare till denna tradition. Den fantastiska, nästan "kirurgiska" skärpan hos knivarna bevarar strukturen hos de råvaror som används . Var lika krävande som de japanska kockarna och ditt mål kommer alltid att vara en perfekt välsmakande rätt.
Rekommendationer och underhåll:
- Använd inte knivarna för att skära extremt hårda ingredienser, t.ex. frysta livsmedel
- Utsätt inte kniven för långvarig kontakt med vatten eller salt
- Undvik att böja kniven
- För att bibehålla skärpan är det lämpligt att tvätta kniven för hand med ett milt rengöringsmedel efter användning och torka omedelbart
- Skyddar bladet från stötar
- Om du inte använder kniven under en längre tid är det lämpligt att linda in den i torrt tyg eller tidningspapper. Bläckoljan som används i tidningstryckeriet skyddar bladet från eventuell korrosion
- Bladet kan torkas av med en trasa indränkt i olja som en del av skötseln, vilket ökar korrosionsbeständigheten
- Förvara kniven på en säker plats
Additional parameters
Category: | Japanska knivar |
---|---|
Weight: | 0.45 kg |
Margin: | E |
K překladu: | CZ AUTO |
Samling: | MIYABI 7000D |
Storlek: | 16 cm |
Styck i ett set: | 1 ks |
Bladlängd: | 16 cm |
Produkttyp: | Japansk och Santoku kniv |
Producent: | MIYABI |
Margin-category: | B |
Be the first who will post an article to this item!
✓ Špičkový japonský výrobce nožů |
Tradiční japonský výrobce nožů Miyabi spojil precizní řemeslné zpracování s osvědčenými výrobními postupy a standardy německé společnosti ZWILLING J. A. HENCKELS. Výsledkem této vzájemné spolupráce jsou luxusní, krásné a výjimečně ostré nože, stavící na tradici japonského nožířského umění.
Nože Miyabi si berou to nejlepší z japonské nožířské tradice a německého inženýrství. Vyráběny jsou v japonském Seki, vyhlášeném centru nožířského řemesla, a od roku 2004 se dílna stala součástí společnosti Zwilling J. A. Henckels. Kromě jedinečného řemeslného zpracování je značka světově proslulá svými ostrými čepelemi, které uhranou na první pohled. Jejich výroba probíhá pod dohledem skutečných mistrů, kteří své znalosti dědí z generace na generaci. Kromě samotných nožů v Miyabi vyrábí i příslušenství: dřevěná krájecí prkénka, bloky z bambusového dřeva a brusné kameny či brousky.