Kockkniv FIBRE KARBON 2 17 cm, de Buyer
Code: DB428017Related products
Product detailed description
POPIS
Den asiatiska kockkniven från Fibre Karbon 2-kollektionen från De Buyer kombinerar det bästa av europeiska och japanska knivar. Den kännetecknas av extrem skärpa och har mångsidig användning.
Bladet är tillverkat av högkvalitativt tyskt rostfritt stål X50CrMoV15 (specialknivstål) med hårdhet 56 HRC (Rockwells hårdhetsskala). FK2-serien har ett unikt system för att balansera kniven efter den enskilde kockens behov. Skruva helt enkelt av den rostfria foten på handtaget och ta bort den nödvändiga mängden rostfria insatser.
Knivens handtag tillverkas för hand genom att kolfiber läggs i lager. Detta gör den mycket hållbar, stark och ger ett fint och bekvämt grepp för trötthetsfri skivning. Skyddet skyddar fingrarna. Vi rekommenderar endast skonsam handtvätt och regelbundet underhåll med en vässare och knivslip. Ett knivställ är perfekt för att förvara dina knivar på ett säkert sätt.
SPECIFIKATIONER
Knivens längd: 30 cm
Bladets längd: 17 cm
Vikt: 180 g
Material: specialkniv nocel, kolfiber (handtag)
Färg: silver, svart (handtag)
FÖRDELAR OCH NACKDELAR
Kniven har en ovanlig bladform. Bladet kombinerar japansk och europeisk skivningskultur. Knivbladet är tillverkat av högkvalitativt tyskt rostfritt stål. Unikt system för att balansera kniven efter kockens behov. Skyddet skyddar fingrarna. Smidig övergång mellan skydd och handtag. Det ergonomiska handtaget ger ett säkert, bekvämt och behagligt grepp för trötthetsfritt arbete. Kniven är också lämplig för professionellt bruk. |
PRAKTISKA RÅD
Kandiskas i maskin: NO
Diska alltid kniven i kallt vatten för att säkerställa att den håller skärpan länge.
SKILLNADEN MELLAN ETT BRYNE, EN KNIVSLIP OCH ETT BRYNE
Använd knivslipen vid regelbundet underhåll - före varje användning av kniven. Använd dock bara en knivslip eller slipsten då och då för att återställa kniven till dess ursprungliga skärpa, dvs. när kniven är riktigt slö.
KNIVPLATTA
Knivslipen används för regelbundet underhåll av knivar. Med knivslipen kan du snabbt och enkelt återställa knivarnas ursprungliga skärpa. Använd slipmaskinen för att underhålla bladet. Det är inte lätt att skapa en vass kant på en redan slö kniv - välj i så fall en knivslipare eller en slipsten. Vässaren har ett handtag och slipdelen kan ha en finare eller grövre yta. Slipen är inte praktisk för att underhålla knivar som är för stora.
Slipdelen på brynstenen kan vara tillverkad av olika material - diamant, keramik, specialstål etc. Välj längden på skärpdelen efter längden på de knivblad du ska slipa. Vi har slipare med skärpdelar från 20 cm upp till 31,5 cm - speciell slaktarslip för slipning av stora knivar.
Slipa kniven med ett bryne
Håll vässaren vertikalt i ena handen och kniven i den andra handen (med en lutning på ca 20° mot vässarens yta). Det bästa är att ha ett stöd (t.ex. ett bord och en handduk för att förhindra att vässaren glider) för att hålla vinkeln densamma över hela bladet och hålla vässningen exakt. Att arbeta med vässaren kräver övning för att undvika oönskade tänder på bladet. Dra kniven från hälen till spetsen mot bladet och upprepa samma sak på andra sidan bladet (20 gånger på varje sida). Försök att hålla samma vinkel mellan kniven och slipmaskinen och tryck inte för hårt.
BROUSEK TILL KNIV
Knivslipen används för att återställa knivens ursprungliga skärpa. Till skillnad från knivslipen kan den hantera även slöa knivar. Knivslipen innehåller slipskivor av olika material, som du använder för att sträcka ut kniven. Att slipa knivar med knivslipen är alltså mycket enkelt och går snabbt. Kör bara kniven längs hela knivens längd med slipskivorna några gånger och du har en perfekt vass kniv igen. Du behöver bara använda slipmaskinen en gång i månaden eller om kniven redan är slö. En knivslip är tillräcklig för regelbundet underhåll före skivning.
BRUN STEN
Knivslipstenen har en yta med en viss grovlek. Det finns också en dubbelkornig slipsten med ena sidan grov och den andra sidan fin. Slipstenen används för att återställa knivarnas ursprungliga skärpa - som en knivslipare. Slipstenen måste fuktas före användning och knivbladen måste placeras i rätt vinkel mot slipstenen (ca 12 - 15°).
Knivslipning med slipsten
Placera knivbladet på ena änden av stenen och dra kniven jämnt något åt höger mot bladet. Vrid kniven och dra på samma sätt men i motsatt riktning. Svep alltid längs hela klingans längd. Var dock försiktig så att inte bladet fastnar i slipstenens kant. Dra i kniven som om du försökte skära en tunn skiva från en kniv. Tryck inte för hårt på kniven. Slipa först på en grövre yta och sedan på en finare yta för att släta ut bladet och ta bort grader.
SLIPSTENENS KORNSTORLEK
Välj slipstenens kornstorlek efter knivens användningsområde. Bladet slipas på en slipsten med en grövre egg, perfekt för att skära mjuka och fibrösa ingredienser som grönsaker eller kött. På finare slipstenar (med mindre grovlek) får du en slät egg, som är lämplig för att skära med tryck snarare än drag, t.ex. vid hackning eller flåning. Vilken egg du får beror på slipstenens grovlek (kornstorlek) och i vilken vinkel du slipar kniven.
Slipstenens kornstorlek (grovhet) anges med ett tal som motsvarar det antal maskor i siktet per tum (25,4 mm) som slipmedlet fortfarande faller igenom vid siktningen. Ju större siffra, desto tätare sikt och desto finare slipmedel. Internationella standarder FEPA (Federation of European Grinding Aid Manufacturers) anger kornstorleken, se tabell:
Kornstorlek enligt FEPA |
Verbalt namn |
7, 8, 10, 12 |
grov |
14, 16, 20, 22, 24, 30 |
grov |
36, 40, 46, 54, 60 |
medium |
70, 80, 90, 100, 120 |
fint |
150, 180, 220, 240 |
mycket ömtålig |
280, 320, 400, 500, 600 |
särskilt känslig |
800, 1000, 1200 |
extra fin |
Källa: http://www.vsharp.cz/o-brouseni/
RECEPT PÅ SOMMARRULLAR
Ingredienser
2 paket rispapper (minst 20 st), 1 paket risglasnudlar, 1 isbergssallad, 1 knippe salladslök, 400 g kycklingbröst, 2 morötter, 1 kålrabbi, 1 paket sojabönor, salladsgurka, bit ingefära, chilipeppar, fisksås, lime, sweet chilisås, koriander, mynta, salt
Förfarande
1. Koka köttet med ingefära och krydda med fisksås, låt rinna av och svalna efter tillagningen.
2. Koka nudlarna i ca 2 - 3 minuter.
3. Häll av de kokta nudlarna och låt dem dra i kallt vatten.
4. Skär grönsakerna till fina nudlar och salta dem lätt för att frigöra lite vatten.
5. Hacka köttet i fina bitar, låt nudlarna rinna av och blanda med köttet, smaka av med fisksås, koriander, limesaft och chili. Du kan också tillsätta sojasås.
6. Blötlägg rispapperet i ljummet vatten i några sekunder och lägg det på en tallrik.
7. Lägg de kryddade nudlarna och grönsakerna på botten, vik in kanterna och rulla ihop.
8. Låt rullarna torka en stund och servera sedan med sweet chilisås och hacka några myntablad till.
Kan diskas i maskin: ja
Additional parameters
Category: | Kockknivar |
---|---|
Weight: | 0.18 kg |
Margin: | B |
K překladu: | CZ AUTO |
Samling: | De Buyer Fiber Carbon |
Storlek: | 17 cm |
Styck i ett set: | 1 ks |
Bladlängd: | 17 cm |
Material: | Rostfritt stål |
Produkttyp: | Kökskniv |
Producent: | de Buyer |
Margin-category: | B |
Be the first who will post an article to this item!
✓ de Buyer je francouzský výrobce vysoce kvalitního kuchyňského vybavení |
Společnost de Buyer byla založena před téměř 190 lety ve francouzském Faymont-Val d’Ajol. Hrdá na své kořeny, obhajuje tradici a kvalitu francouzského designu do dnešních dnů. Výroba nádobí je ze značné části dělána ručně a svou roli hraje i po desetiletí předávané know-how.
De Buyer je tradiční rodinná firma založená roku 1830 ve Francii, která navrhuje a vyrábí prvotřídní gastronomické potřeby jako např. hrnce, kastroly, pánve nebo různé kuchyňské náčiní. Výrobky de Buyer jsou exportovány do více jak 95 zemí po celém světě a značka je též považována za významného inovátora, přihlašujícího tucet nových patentů ročně. Mezi nejvýznamnější inovace v posledních letech patří měděné nádobí PRIMA MATERA. Tato exkluzivní série se speciálním feromagnetickým dnem zprostředkovává tepelné vlastnosti měděného nádobí také pro majitele indukčních sporáků.