Japansk Santoku-kniv 4000FC 18 cm, Miyabi
Code: MB33957181Related products
Product detailed description
"Ett kök där du inte kan hitta en bra kniv är inte ett kök."
Masaharu Morimoto, japansk köksexpert och kock
Extremt vass kniv SANTOKU med ett äkta japanskt blad är den mest berömda brukskniven i asiatisk stil. Den kallas med rätta för de tre dygdernas kniv. Den är utmärkt på att skiva, skiva och hacka. Varannan kniv som säljs i Japan är just det SANTOKU. Som det viktigaste verktyget för japansk kulinarisk konst blev denna kniv snabbt populär i Europa. Att tillaga japansk sushi har blivit trendigt och SANTOKU är den perfekta kniven för detta ändamål. Det breda och långa bladet med fin egg ger en jämn fördelning av kraften, vilket gör skivningen exakt och bekväm. Den högre fasetten minskar friktionen och gör skärningen mer exakt. SANTOKU är den perfekta följeslagaren när du arbetar med kött, fisk, grönsaker och frukt. Du kommer att uppskatta knivens oöverträffade egenskaper, till exempel när du skivar lök. Det slitstarka åttkantiga handtaget ligger bra i handen och ökar greppsäkerheten. Kniven är ett måste vid tillagning av rätter med asiatiska recept.
Specifikationer: bladlängd 18 cm
Nöjet med matlagning börjar med förberedelserna, där kniven spelar en oöverträffad huvudroll. De japanska knivarna i serien MIYABI 4000FC guidar dig elegant genom alla ritualer vid matlagning. Knivar med traditionella handtag har utvecklats med tonvikt på elegans och maximal funktionalitet och säkerhet.
Bladet är tillverkat av FC61 dubbelhärdat kromstål. För att uppnå ännu bättre egenskaper användes en unik CRYODUR®-härdningsprocess, under vilken stålet kyls till -196°C. Det resulterande materialet har en exceptionell hårdhet. Honbazukes traditionella handslipning är beprövad genom hundratals års arbete av mästerknivmakare. Det är en slipningsprocess i flera steg, där kniven först slipas med en vertikal och horisontell roterande slipsten och slutligen poleras med ett honingsband i läder. Den symmetriska slipningen och Katana-eggen gör det enkelt att tränga igenom råmaterial. Det utskurna skyddet förhindrar att fingrarna glider på bladet.
Det åttkantiga handtaget ger perfekt kontroll över snittet och effektivt stöd under skivningen. Ebenholts är naturligt hållbart och formstabilt tack vare sin höga ådring. Handtagets dekorativa stift är en anständig och är dekorativ metod. Knivens perfekta balans ger komfort och förhindrar trötthet i handen. Knivar MIYABI 4000FC kommer helt att tillfredsställa din önskan om ett precisionsverktyg av japanskt ursprung.
- Tillverkad av dubbelt härdat förkromat stål FC61
- Hårdhet 61 Rockwell
- CRYODUR® - en unik metod för fryshärdning/tempering
- 2-lagers blad
- Utskärningsskydd ökar säkerheten vid användning
- Autentisk, smal japansk form
- Blad Katana egg
- Symmetrisk skärning
- Honbazuke unik trefasig handslipning
- Hög bladhållfasthet, korrosionsbeständighet och optimal flexibilitet
- Bekvämt handtag av pakkaträ
- Oktagonal form, impregnerat trä
- Perfekt balans för bekväm hantering av kniven
- Dekorativt stift
- Graverad logotyp
- Kan inte diskas i maskin
- Livstidsgaranti mot tillverkningsfel i bladet
Skönhet och precision är kännetecken för den japanska kulturen, och varumärket hedrar samma filosofi MIYABI i Seki, Japan, centrum för japanska bestick sedan 1300-talet. Den japanska traditionella knivtillverkaren har kombinerat sitt precisionshantverk med de beprövade tillverkningsprocesserna och standarderna hos det tyska varumärket ZWILLING J. A. HENKELS. Företagsgruppen ZWILLING kunde därmed utöka sin portfölj genom att tillverka sina egna autentiska japanska knivar, mitt i hjärtat av den japanska knivindustrin.
Japansk svärdstillverkning har varit en tradition i den uppgående solens land i många århundraden. Samurajsvärd var och är beundrade för sin unika elegans, skärpa, skönhet och tekniska perfektion. De precisionstillverkade instrumenten från MIYABI med äkta japanska blad är en värdig efterföljare till denna tradition. Den fantastiska, nästan "kirurgiska" skärpan hos knivarna bevarar strukturen hos de råvaror som används . Var lika krävande som de japanska kockarna och ditt mål kommer alltid att vara en perfekt välsmakande rätt.
Rekommendationer och underhåll:
- Använd inte knivarna för att skära extremt hårda ingredienser, t.ex. frysta livsmedel
- Utsätt inte kniven för långvarig kontakt med vatten eller salt
- Undvik att böja kniven
- För att bibehålla skärpan är det lämpligt att tvätta kniven för hand med ett milt rengöringsmedel efter användning och torka omedelbart
- Skyddar bladet från stötar
- Om du inte använder kniven under en längre tid är det lämpligt att linda in den i torrt tyg eller tidningspapper. Bläckoljan som används i tidningstryckeriet skyddar bladet från eventuell korrosion
- Bladet kan torkas av med en trasa indränkt i olja som en del av skötseln, vilket ökar korrosionsbeständigheten
- Förvara kniven på en säker plats
Additional parameters
Category: | Japanska knivar |
---|---|
Weight: | 0.27 kg |
Margin: | E |
K překladu: | CZ AUTO |
Samling: | MIYABI 4000FC |
Storlek: | 18 cm |
Styck i ett set: | 1 ks |
Bladlängd: | 18 cm |
Produkttyp: | Japansk och Santoku kniv |
Producent: | MIYABI |
Margin-category: | B |
Be the first who will post an article to this item!
✓ Špičkový japonský výrobce nožů |
Tradiční japonský výrobce nožů Miyabi spojil precizní řemeslné zpracování s osvědčenými výrobními postupy a standardy německé společnosti ZWILLING J. A. HENCKELS. Výsledkem této vzájemné spolupráce jsou luxusní, krásné a výjimečně ostré nože, stavící na tradici japonského nožířského umění.
Nože Miyabi si berou to nejlepší z japonské nožířské tradice a německého inženýrství. Vyráběny jsou v japonském Seki, vyhlášeném centru nožířského řemesla, a od roku 2004 se dílna stala součástí společnosti Zwilling J. A. Henckels. Kromě jedinečného řemeslného zpracování je značka světově proslulá svými ostrými čepelemi, které uhranou na první pohled. Jejich výroba probíhá pod dohledem skutečných mistrů, kteří své znalosti dědí z generace na generaci. Kromě samotných nožů v Miyabi vyrábí i příslušenství: dřevěná krájecí prkénka, bloky z bambusového dřeva a brusné kameny či brousky.