Japansk skärkniv SUJIHIKI 6000MCT 24 cm, Miyabi

Code: MB34078241
Brand: MIYABI
3 980 kr
Lager (2 pcs)

"Varje japansk kock tror att hans själ blir en del av kniven från det ögonblick han börjar arbeta med den. Man ska aldrig lägga sin själ i en diskmaskin!"

Detailed information

Product detailed description

"Varje japansk kock tror att hans själ blir en del av kniven från det ögonblick han börjar arbeta med den. Man ska aldrig lägga sin själ i en diskmaskin!"

Masaharu Morimoto, japansk köksexpert och kock

Extremt vass japansk kniv SUJIHIKI med sitt långa, smala blad är utmärkt för att skära mört kött. Den låga bladhöjden minskar friktionen och kniven tränger lättare in i köttet. Om du har arbetat med europeiska knivar tidigare kommer du att bli förvånad över bladets extraordinära finhet. SUJIHIKI är den japanska förbättrade versionen av den västerländska filékniven. Skiva rått kött och fisk i fina skivor utan större ansträngning. Du kommer också att uppskatta knivens oöverträffade geometri när du styckar stekar, skinkor eller fågelbröst. Om du älskar carpaccio av nötkött bör den här kniven vara ett måste i ditt kök. Det robusta, välbalanserade, ergonomiska handtaget i exotiskt trä ligger perfekt i handen och minimerar belastningen på händerna vid arbete i olika vinklar.

Rekommendation: på grund av bladets finhet är denna kniv inte lämplig för arbete med kött som innehåller ben.

Specifikationer: bladlängd 24 cm, handtagslängd 12,3 cm, vikt 0,189 kg

Knivserien MIYABI 6000MCT kombinerar perfekt funktionalitet med unik design och estetik. Deras imponerande egenskaper kommer att uppskattas av alla professionella och entusiastiska matlagningsnybörjare. Japanska knivar är unika främst på grund av sin blad- och handtagsdesign. Varje enskild kniv är resultatet av autentiskt hantverk från "knivarnas stad" Seki. Den extremt hårda Micro Carbide MC63-kärnan av pulverstål är inkapslad i 2 lager stål. Tsuchimes speciella bladfinish är handsmidd och den strukturerade ytan skapar ett funktionellt originalutseende. Tsuchime i Japan jämförs med månen som reflekterar på havsytan. De resulterande fördjupningarna förhindrar effektivt att de skivade ingredienserna fastnar och kniven är extremt kraftfull. För att uppnå ännu bättre stålegenskaper användes en unik CRYODUR®-härdningsprocess, under vilken stålet kyls till -196°C. Det resulterande materialet har en extrem hårdhet på 63 Rockwell. Kniven är symmetriskt handskuren. Honbazukes traditionella handslipning är beprövad genom hundratals års arbete av mästerknivmakare. Det är en slipningsprocess i flera steg, där kniven först slipas med en vertikal och horisontell roterande slipsten och slutligen poleras med ett honingsband i läder. Det robusta handtaget av exotiskt Cocobolo Pakka-trä är inte bara perfekt balanserat, utan även formstabilt. Den mörka nyansen i träet ger ett lyxigt intryck. Det naturliga materialet som används symboliserar perfekt den japanska respekten för naturen. Handtagets sofistikerade dekor ligger i de asiatiska detaljerna - logofoten i rostfritt stål, dekorstiftet med mosaikstruktur och den guld- och rödfärgade linjen ger en stark estetisk upplevelse.

  • Extremt hård kärna av mikrokarbid MC63 pulverstål
  • Hårdhet 63 Rockwell
  • CRYODUR® - en unik metod för fryshärdning/anlöpning
  • 3 lager av stål
  • Tsuchime bladyta - handsmidda
  • Autentisk, smal japansk form
  • Symmetrisk skärning
  • Honbazuke unik trefasig handslipning
  • Hög bladhållfasthet, korrosionsbeständighet och optimal flexibilitet
  • Ergonomiskt och formstabilt handtag av exotiskt Cocobolo Pakka-trä
  • Perfekt balans för bekväm hantering av kniven
  • Fot i rostfritt stål med logotyp
  • Kan inte diskas i maskin

Skönhet och precision är kännetecken för den japanska kulturen, och varumärket hedrar samma filosofi MIYABI i Seki, Japan, centrum för japanska bestick sedan 1300-talet. Den japanska traditionella knivtillverkaren har kombinerat sitt precisionshantverk med de beprövade tillverkningsprocesserna och standarderna hos det tyska varumärket ZWILLING J. A. HENKELS. Företagsgruppen ZWILLING kunde därmed utöka sin portfölj genom att tillverka sina egna autentiska japanska knivar mitt i hjärtat av den japanska knivindustrin.

Japansk svärdstillverkning har varit en tradition i den uppgående solens land i många århundraden. Samurajsvärd var och är beundrade för sin unika elegans, skärpa, skönhet och tekniska perfektion. De precisionstillverkade instrumenten från MIYABI med äkta japanska blad är en värdig efterföljare till denna tradition. Den fantastiska, nästan "kirurgiska" skärpan hos knivarna bevarar strukturen hos de råvaror som används . Var lika krävande som de japanska kockarna och ditt mål kommer alltid att vara en perfekt välsmakande rätt.

Rekommendationer och underhåll:

  • Använd inte knivarna för att skära extremt hårda ingredienser, t.ex. frysta livsmedel
  • Utsätt inte kniven för långvarig kontakt med vatten eller salt
  • Undvik att böja kniven
  • För att bibehålla skärpan är det lämpligt att tvätta kniven för hand med ett milt rengöringsmedel efter användning och torka omedelbart
  • Skyddar bladet från stötar
  • Om du inte använder kniven under en längre tid är det lämpligt att linda in den i torrt tyg eller tidningspapper. Bläckoljan som används i tidningstryckeriet skyddar bladet från eventuell korrosion
  • Bladet kan torkas av med en trasa indränkt i olja som en del av skötseln, vilket ökar korrosionsbeständigheten
  • Förvara kniven på en säker plats

Additional parameters

Category: Japanska knivar
Weight: 0.36 kg
Margin: E
K překladu: CZ AUTO
Samling: MIYABI 6000MCT
Storlek: 24 cm
Styck i ett set: 1 ks
Bladlängd: 24 cm
Produkttyp: Japansk och Santoku kniv
Producent: MIYABI
Margin-category: B

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field:

Špičkový japonský výrobce nožů
✓ Spojení japonské nožířské tradice s německou společností Zwilling
Luxusní výjimečně ostré nože
✓ Široký sortiment příslušenství k nožům

104382

Tradiční japonský výrobce nožů Miyabi spojil precizní řemeslné zpracování s osvědčenými výrobními postupy a standardy německé společnosti ZWILLING J. A. HENCKELS. Výsledkem této vzájemné spolupráce jsou luxusní, krásné a výjimečně ostré nože, stavící na tradici japonského nožířského umění.

Nože Miyabi si berou to nejlepší z japonské nožířské tradice a německého inženýrství. Vyráběny jsou v japonském Seki, vyhlášeném centru nožířského řemesla, a od roku 2004 se dílna stala součástí společnosti Zwilling J. A. Henckels. Kromě jedinečného řemeslného zpracování je značka světově proslulá svými ostrými čepelemi, které uhranou na první pohled. Jejich výroba probíhá pod dohledem skutečných mistrů, kteří své znalosti dědí z generace na generaci. Kromě samotných nožů v Miyabi vyrábí i příslušenství: dřevěná krájecí prkénka, bloky z bambusového dřeva a brusné kameny či brousky.